Επιβραβεύτηκε ο πρέσβης που «πούλησε» το ελληνικό γιαούρτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Καβανόζη απο το zougla.gr

Απάτη εις βάρος του ελληνικού κράτους είχε διαπράξει Έλληνας πρέσβης. Ο τότε Έλληνας πρέσβης μας στο Τόκιο κατασκεύασε, τον Απρίλιο του 2018, πλαστό πιστοποιητικό «Αυθεντικότητας Ελληνικού Γιαουρτιού» το οποίο παρέδωσε σε ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία χωρίς να ενημερώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και χωρίς να λάβει άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών, παρακάμπτοντας ακόμα και τον ΕΦΕΤ.

Η γαλακτοβιομηχανία παρασκεύασε «ελληνικά» γιαούρτια «Μade in Japan» τα οποία είχαν ως λογότυπο την ελληνική σημαία. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να τεθεί εντελώς εκτός αγοράς το ελληνικό προϊόν στην ιαπωνική αγορά, προκαλώντας οικονομική ζημιά στις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες.

Η ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία ήθελε να βαφτίσει τα γιαούρτια της «ελληνικά», έτσι ώστε να είναι περισσότερο ελκυστικά στους καταναλωτές τους και να ξεπεράσουν τον τζίρο του 1 δισ. ευρώ που κάνουν ετησίως, καθώς η Ελλάδα φημίζεται για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα. Κάπου εδώ να αναλογιστούμε με βάση τον ετήσιο τζίρο τι λεφτά έχασε η χώρα μας και ποιος έγινε πλουσιότερος μετά την έκδοση του πλαστού πιστοποιητικού.

Παρόλο που η πράξη του Έλληνα πρέσβη έχει κακουργηματικό χαρακτήρα, και ενώ το ΥΠΕΞ κινήθηκε νομικά ώστε να προστατέψει τα συμφέροντα του ελληνικού γιαουρτιού, οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης παραμένουν ατιμώρητοι. Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ