Αναζητείται η ηθική της εξουσίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη

Οι άνθρωποι, ειδικά σήμερα, ζούνε σε μια λανθάνουσα κατάσταση ζωής, που κάποιες φορές αλάθητοι εσωτερικοί πομποί εντοπίζουν και στέλνουν σήματα προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν και να αφυπνίσουν τον κάθε άνθρωπο να τις αντιληφθεί και να δράσει, ώστε να επανέλθει σε μια ομαλή και φυσιολογική κατάσταση ζωής.

Οι δράσεις όμως αυτές καταστέλλονται από εξουσιαστικές και εξωτερικές παρεμβολές, αφού οι άνθρωποι δεν βρήκαν ακόμα τρόπους να τις αποτρέψουν ή να τις αδρανοποιήσουν.

Οι άνθρωποι γιόρτασαν την 1η του Μάη αλλά το μήνυμα του, αυτό της αναγέννησης, του υγειούς, της φρεσκάδας, των χρωμάτων και του αγώνα, το έχουν διαγράψει και το έχουν πετάξει στον κάδο της λήθης.

Έχει διαγράψει τις μάχες των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της και δεν υπάρχουν σημάδια ότι μπορεί να επανέλθει.

Σήμερα είναι ανάγκη να δώσει τη μεγάλη μάχη της αξιοκρατίας. Είναι η μάχη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όσες άλλες μάχες, εικονικές οι περισσότερες, και να κερδίσει, αν έχει χαθεί η μάχη της αξιοκρατίας, χαμένη εδώ και χρόνια, θα εξακολουθεί να είναι πάντα χαμένη.

Για να κερδίσει όμως αυτήν την μάχη, είναι απαραίτητο πρώτα να επιβάλει να κυριαρχήσει στη λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η ηθική δημοκρατία. Όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας διορίζει με τέτοιο τρόπο τα παιδιά του, όταν εκλεκτοί αμείβονται με εξωφρενικά ποσά την ώρα που η κοινωνία ματώνει, όταν άνθρωποι σε νευραλγικά πόστα ποζάρουν μέσα στην χλιδή, προκαλώντας βάναυσα το κοινό αίσθημα, χωρίς να ματώνει μύτη, τότε αυτή η μάχη είναι ήδη χαμένη από χέρι.

Ζούμε μέσα σε μια διαβρωμένη και οξειδωμένη δημοκρατία. Σε μια δημοκρατία της βίας και της κοινωνικής αναλγησίας. Από κοινωνικό λειτούργημα τη δημοκρατία την κατάντησαν να είναι χώρος προσωπικών φιλοδοξιών, επιδιώξεων και μέσον εκπλήρωσης στόχων κάποιων ομάδων και κάποιων συμφερόντων.

Είχε πει πριν μια δεκαετία ο Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα με διεφθαρμένους πολίτες». Δεν τόλμησε να πει «Διαφθείραμε την εξουσία, διαφθείραμε την δημοκρατία, την πολιτική και τους θεσμούς, για να διαφθείρουμε και την κοινωνία για να την έχουμε απόλυτα ελεγχόμενη». Αυτή είναι η αλήθεια.

Αυτοί όμως που δημιουργούν την αθλιότητα, δεν θέλουν και να την βλέπουν! Μάζεψαν όλο τον πλούτο της χώρας και δίνουν πίσω στους πολίτες ψήγματα σε πανάκριβες τιμές και με δόσεις εφ’ όρου ζωής, που για να ανταπεξέλθει ο άνθρωπος πρέπει να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο!

Η κοινωνία, που σήμερα δέχεται απανωτά και βίαια χτυπήματα, αντιδρά ακριβώς όπως ένα ζώο που όταν πληγώνεται ουρλιάζει! Ύστερα καταπίνει τα ηρεμιστικά και τα παυσίπονα της εξουσίας και των ειδικών και αναπαράγει και συντηρεί παραισθησιογόνες πολιτικές.

Εις υγείαν της κοινωνικής μας αξιοπρέπειας!
Υ.Γ Όσο κι αν μας πονάει και να μας πληγώνει είναι η αλήθεια.
Η Ελλάδα ζει σε ένα πνευματικό σκοτάδι κάτω από έναν ολόφωτο ουρανό!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ