Θρασύτατη επίθεση του Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό αφήγημα των «επαναπροωθήσεων» στο Αιγαίο έβαλε ξανά μπρος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πήρε θάρρος από την αναταραχή που επικρατεί στην Frontex και το σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του επικεφαλής της Φαμπρίς Λετζερί.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχολιάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην εγκρίνει τον προϋπολογισμό της Frontex είπε: «Ένα μέρος του προϋπολογισμού χρησιμοποιήθηκε για να απωθήσει τους μετανάστες. Η Frontex συμμετείχε σε απάνθρωπες πρακτικές. Η μη έγκριση του προϋπολογισμού δεν την αθωώνει».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χθες αποφάσισε να αναβάλει την εκκαθάριση του προϋπολογισμού του Frontex μέχρι το φθινόπωρο, επειδή όπως είπε δεν είχε αρκετές πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας της OLAF.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι για το θέμα αυτό (σ.σ. απωθήσεις-pushbacks), ζητήθηκαν και «λεπτομέρειες» από την Τουρκία, η οποία φυσικά δεν δίστασε να επαναλάβει την προπαγάνδα της «κακής» Ελλάδας.

«Πέθαναν άνθρωποι από αυτές τις ανατροπές. Άνθρωποι που πέθαναν γιατί οι βάρκες τους τρυπήθηκαν στη μέση της θάλασσας. Αυτό είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα. Η Ελλάδα ευθύνεται και για τους θανάτους. Εφόσον είναι μπροστά στα μάτια τους, ο Frontex και συνεπώς η ΕΕ έχουν επίσης ευθύνη. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», επεσήμανε ο… ψυχοπονιάρης Τσαβούσογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ