Νεα επίθεση Ακάρ κατά της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός ορίων βγαίνει η προκλητική ρητορική της Τουρκίας, η οποία συνδυάζεται και με την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση των παραβιάσεων στο Αιγαίο. Ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας από την Περιφερειακή Διοίκηση Μεσογείου στη Μερσίνα, κατηγόρησε την Ελλάδα για τα προβλήματα σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις συκοφαντίες για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Αστεία ήταν η αναφορά του και στην νατοϊκή άσκηση Tiger Meet, από την οποία αποκλείστηκε η Τουρκία μετά το κρεσέντο παραβάσεων με ρεκόρ υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά προ ημερών.

«Είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου σε όλες τις δραστηριότητές μας. Θέλουμε τη λύση όλων των προβλημάτων μας με ειρηνικά μέσα και μεθόδους. Παρόλα αυτά, δυστυχώς, η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της», είπε αρχικά ο Ακάρ.

Στη συνέχεια «επέστησε την προσοχή «στην «απάνθρωπη συμπεριφορά» της Ελλάδας προς τους πρόσφυγες, αραδιάζοντας την τουρκική προπαγάνδα, η οποία βάζει στο στόχαστρο και την Frontex, ο παραιτηθείς επικεφαλής της οποίας είχε καταγγείλει τα τουρκικά εγκλήματα εναντίον προσφύγων:

«Δυστυχώς, ο κόσμος αγνόησε κάθε είδους αίσχος με τη σκληρότητα και την απάνθρωπη μεταχείριση που έχει εφαρμόσει η Ελλάδα σε αθώους ανθρώπους εδώ και χρόνια. Ωστόσο, η Ελλάδα πιάστηκε στα πράσα με το τελευταίο περιστατικό της FRONTEX και τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να βλέπει τα γεγονότα, αν και σε περιορισμένο βαθμό. Πιασμένη στα πράσα, η Ελλάδα παράγει τεχνητές ατζέντες για να αποσπάσει την προσοχή και να συσκοτίσει το περιστατικό με τη FRONTEX».

Για… απόσυρση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας από τη νατοϊκή άσκηση Tiger Meet μίλησε κατόπιν ο Τούρκος ΥΠΑΜ, ο οποίος προφανώς «ξέχασε» ότι η Ελλάδα, η οποία φιλοξενεί για πρώτη φορά την άσκηση, απέσυρε την πρόσκλησή της μετά το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων στο Αιγαίο:

«Η Ελλάδα χρησιμοποιεί επίσης ορισμένες διεθνείς ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Tiger Meet, για το σκοπό αυτό (σ.σ. την απόσπαση της προσοχής). Δώσαμε εντολή στην Πολεμική μας Αεροπορία να αποσυρθεί από την άσκηση λόγω της εγωιστικής εκμετάλλευσης ορισμένων ζητημάτων στο FIR, στα νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς, στις περιοχές έρευνας και διάσωσης και της προσπάθειάς της να χρησιμοποιήσει την άσκηση ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Ο Ακάρ συνέχισε το αφήγημά του λέγοντας: «Η Πολεμική μας Αεροπορία αποσύρθηκε από την άσκηση. Είμαστε υπέρ της ειρήνης, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα και τους νόμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και το δίκαιο μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ