Σάλος με τον Γεωργιαδη: Είμαστε τυχεροί που περάσαμε τοσες συμφορές με πρωθυπουργό τον Μητσοτακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούω συχνά να λένε: ήμασταν άτυχοι, με το που εκλεγήκαμε ήρθε η πρώτη κρίση στον Έβρο, μετά ήρθε η δεύτερη κρίση στην πανδημία, μετά ήρθε η τρίτη κρίση του πληθωρισμού, μετά ήρθε η τέταρτη κρίση της ενέργειας και της Ουρκανίας και ούτω καθ’ εξής.

Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, δεν ήμαστε άτυχοι, ήμαστε πολύ τυχεροί, φαντάζεστε όλα αυτά να τα είχαμε ζήσει με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα πού θα ήταν η Ελλάδα σήμερα;
Ο Θεός μάς έσωσε και ο ελληνικός λαός τον Ιούλιο του 2019 και εξελέγη ένας Πρωθυπουργός σοβαρός που ήξερε να κάνει τη δουλειά και κράτησε την Ελλάδα όρθια σε αυτές τις κρίσεις.

Για αυτό ήμαστε τυχεροί, γιατί είχαμε τον Μητσοτάκη σε αυτές τις κρίσεις.

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στο 14ο Συνέδριο του κόμματος.

Φίλες και φίλοι, κύριοι υπουργοί, κύριοι βουλευτές, σύνεδροι του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το Συνέδριο αυτό γίνεται σε μια πρωτοφανώς δύσκολη στιγμή και για τη χώρα και για την Ευρώπη και για τον κόσμο. Και μας γεμίζει μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Να κερδίσουμε τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Να δώσουμε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη νέα αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας για να συνεχίσει να κρατά γερά το τιμόνι της χώρας.

Γιατί, αγαπητέ Κυριάκο, παίρνω την σκυτάλη από κει που το άφησες. Η παράταξη μας από την ίδρυση της έχει μια εθνική, ιστορική αποστολή. Να πολεμάει τον λαϊκισμό ο οποίος είναι και ο κακός δαίμονας αυτής της χώρας.

Όταν ο αείμνηστος εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερνε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έλεγε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Δύση οι δυνάμεις του λαϊκισμού εκείνης της εποχής φώναζαν στα πεζοδρόμια, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Αλλά με σταθερό χέρι πήγε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραφε την Συνθήκη του Μάαστριχτ και ξεκίναγε τον δρόμο για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ οι δυνάμεις του λαϊκισμού τον κατηγορούσαν για νεοφιλελευθερισμό, όπως τώρα τον Κυριάκο, καλή ώρα.

Όταν ο Κώστας Καραμανλής ξεκίναγε τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις του ΟΤΕ, του λιμένος του Πειραιώς, της Cosco, και έδινε ξανά δουλειά στον κόσμο οι δυνάμεις του λαϊκισμού τον κατηγορούσαν ότι ξεπουλάει την Ελλάδα και του έλεγαν ότι θα τον πάει, θα τον πάνε στο Ειδικό Δικαστήριο.

Όταν οι δυνάμεις του λαϊκισμού είχαν θέσει σε κίνηση την ιστορία για να θέσουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κράτησε γερά το τιμόνι για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Με πολύ μεγάλες θυσίες, και προσωπικές.

Και τώρα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα, που τότε φαινότανε κραταιός και ανίκητος, και οδήγησε την Νέα Δημοκρατία στις διαδοχικές εκλογικές νίκες του 19, κανείς δεν περίμενε αυτά που θα κατάφερνε σε τρία χρόνια.

Κυρίες και κύριοι, είμαι εξαιρετικά υπερήφανος ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδος για αυτά που όχι μόνο εγώ, προφανώς, όχι μόνο εγώ και ο Νίκος ο Παπαθανάσης ή ο Γιάννης ο Τσακίρης και ο Χρήστος ο Δήμας, η ομάδα του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά το σύνολο της κυβερνήσεως και κυρίως ο πρωθυπουργός πετύχαμε αυτά τα τρία χρόνια.

Αν σας λέγαμε στην αρχή της θητείας μας ότι σε τρία χρόνια, αγαπητέ Θανάση, θα είχαμε φέρει στην Ελλάδα επενδύσεις όπως η Pfizer, όπως η Microsoft, η Amazon Web Services, η Sisco, τώρα η Meta-Facebook, και ένα σωστό άλλες, κανείς δεν θα το πίστευε. Θα μας θεωρούσατε αιθεροβάμονες.

Όμως όλα αυτά συνέβησαν. Και τώρα έχουμε μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Αυτή η μεγάλη πρόοδος που συντελέστηκε στην χώρα αυτά τα τρία χρόνια, να μην σταματήσει.

Γιατί ότι δύσκολα χτίζεται πολύ εύκολα καταστρέφεται. Και αυτό πρέπει να συντηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Και θέλω, κυρίες και κύριοι, να σας πω το εξής. Δεν φτάνει μόνο να μην αφήσουμε να κυβερνήσει η ακυβερνησία, που ωραία το είπε ο Κυριάκος.

Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να μην ξανακυβερνήσει ξανά η Αριστερά. Αυτή η Αριστερά του λαϊκισμού, αυτή η Αριστερά που πάντα, όσο εμείς λέμε και το λέμε με υπερηφάνεια ότι η παράταξή μας είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αυτοί καταφέρνουν να είναι πάντα στη λάθος πλευρά της ιστορίας και δεν πρέπει ποτέ να τους αφήνουμε ούτε μία ίντσα ιδεολογικού χώρου για να κάνουν την προπαγάνδα τους.

Δεν παραχωρούμε στην Αριστερά την κοινωνική ευαισθησία. Η παράταξη η λαϊκή, η παράταξη που ενδιαφέρεται για τον μέσο Έλληνα πολίτη, που ενδιαφέρεται για τον φτωχότερο Έλληνα πολίτη, που ενδιαφέρεται να μην αφήνουμε κανέναν πίσω μόνο του, ήταν πάντοτε η δικιά μας παράταξη.

Τα μέτρα παραδείγματος χάριν για το ρεύμα που ανακοίνωσε προχθές ο Πρωθυπουργός, δεν τα κάναμε επειδή μας πίεζε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ψευδώς λένε διάφοροι δημοσιογράφοι κυρίως από την Αυγή και από τα αλλά μέσα που βλέπετε στις πρωινές εκπομπές. Είναι αποφάσεις που έλαβε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθώντας τη βασική γραμμή αυτής της παρατάξεως «δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του».

Δεν τους χαρίζουμε την ευαισθησία για το περιβάλλον, εμείς ξεκινήσαμε την απολιγνιτοποίηση, εμείς ξεκινήσαμε τα μεγαλύτερα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Δεν περιμένουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, που τώρα έγινε και το κόμμα του λιγνίτη τον τελευταίο καιρό.

Αλλά εκεί που κυρίες και κύριοι θέλω να δώσουμε πολύ μεγάλη βάση, γιατί ζούμε σε δύσκολες πράγματι ιστορικές στιγμές, σας μιλάω ειλικρινά ως ιστορικός επιστήμων, αυτή η εποχή που ζούμε θα εξετάζεται στο μέλλον ως μία από τις μεγάλες σημαντικές εποχές, με τα σημεία τομής της ανθρώπινης και της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Είναι το ζήτημα της Ουκρανίας, όπου εκεί έχουμε και πολλούς δικούς μας ψηφοφόρους. Έχουμε και πολλούς ανθρώπους που έχουν ψηφίσει στο παρελθόν Νέα Δημοκρατία, που αισθάνονται ολίγον αμήχανα ή έως και δυσαρεστημένοι από τις αποφάσεις που έλαβε ο Πρωθυπουργός.

Βλέπω κάποιες δημοσκοπήσεις ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας λέει δεν κατάλαβαν γιατί αποφάσισε ο Πρωθυπουργός να στείλουμε αμυντικό οπλισμό στην Ουκρανία, λέω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που απασχόλησε πολύ την κοινή γνώμη. Σε αυτόν τον τομέα πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερή μας ιδεολογική μάχη και για λόγους παραταξιακούς, αλλά κυρίως για λόγους εθνικούς και ιστορικούς.

Είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή για τον ελληνισμό και γι΄ αυτό που εκπροσωπούμε να συζητάμε στα σοβαρά στην Ελλάδα αν θα έπρεπε να στείλουμε όπλα για να βοηθήσουμε κάποιον που αμύνεται για να σώσει την πατρίδα του από έναν ξένο εισβολέα.

Γιορτάσαμε πέρσι τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τιμήσαμε και τιμούμε τους φιλέλληνες και αυτούς που ήρθαν τότε να βοηθήσουνε τον ελληνικό λαό που ξεσηκώθηκε για να διώξει τον οθωμανικό ζυγό.

Άκουσα έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι δεν έπρεπε να στείλουμε, λέει, όπλα στην Ουκρανία αλλά έπρεπε λέει να στείλουμε, Κώστα, σταφίδες. Φαντάζεστε στας δέλτας της ιστορίας τι θέση θα είχαν οι φιλέλληνες που αντί να μας στείλουν όπλα και χρήματα θα μας στέλνανε σταφίδες; Θα τους είχαμε σήμερα αγάλματα και δρόμους; Και δεν ντρεπόμαστε;

Η ιστορία της Ελλάδος μας επιβάλλει να είμαστε με την Ουκρανία. Δεν υπήρχε καμία απολύτως άλλη θέση λογική για τον Έλληνα. Και θλίβομαι γιατί υπάρχει ένα κομμάτι του πολιτικού φάσματος κυρίως από τα δεξιά μας που το παίζουν και πατριώτες οι οποίοι μας λένε ότι τα συμφέροντά μας με τη Ρωσία του Πούτιν θα έπρεπε να μας κάνουν να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί.

Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Γερμανία, παραδείγματος χάριν, ότι δεν μας στηρίζει όσο πρέπει στις τουριστικές διεκδικήσεις, στην παράνομη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία διότι κοιτάνε, λέει, οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι τα συμφέροντά τους. Και για αυτό το οποίο κατηγορούν την Αμερική, τη Γερμανία, τη Δύση θέλουν η Ελλάδα να το κάνει στην Ουκρανία και δεν ντρέπονται.

Πρέπει, λοιπόν, με θάρρος να στηρίξουμε τον Πρωθυπουργό σε αυτή του την επιλογή γιατί είναι μία εθνική επιλογή, μία επιλογή που μας γεμίζει υπερηφάνεια και που βάζει για άλλη μία φορά, προσέξτε, όχι μόνο την παράταξή μας αυτή τη φορά αλλά την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Η Ελλάδα είναι σωστή πλευρά της ιστορίας, στην πλευρά της δημοκρατίας, στην πλευρά της ειρήνης, στην πλευρά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και με την ιδεολογία μας κραταιά, με την ιδεολογία μας ψηλά, με την ιστορία της παρατάξεώς μας εκεί που πρέπει θα δώσουμε τον επερχόμενο σε ένα χρόνο εκλογικό αγώνα. Και να είστε απολύτως βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός μπορεί για πολλά να πει κάποιος για τον Έλληνα αλλά όχι για τη δικαιοσύνη του.

Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει δίκαια για αυτά που κάναμε κατά το διάστημα της κυβερνητικής μας θητείας, όπου ναι, και θα κλείσω με αυτό, ακούω συχνά να λένε: ήμασταν άτυχοι, με το που εκλεγήκαμε ήρθε η πρώτη κρίση στον Έβρο, μετά ήρθε η δεύτερη κρίση στην πανδημία, μετά ήρθε η τρίτη κρίση του πληθωρισμού, μετά ήρθε η τέταρτη κρίση της ενέργειας και της Ουρκανίας και ούτω καθ’ εξής.

Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, δεν ήμαστε άτυχοι, ήμαστε πολύ τυχεροί, φαντάζεστε όλα αυτά να τα είχαμε ζήσει με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα πού θα ήταν η Ελλάδα σήμερα;
Ο Θεός μάς έσωσε και ο ελληνικός λαός τον Ιούλιο του 2019 και εξελέγη ένας Πρωθυπουργός σοβαρός που ήξερε να κάνει τη δουλειά και κράτησε την Ελλάδα όρθια σε αυτές τις κρίσεις.

Για αυτό ήμαστε τυχεροί, γιατί είχαμε τον Μητσοτάκη σε αυτές τις κρίσεις.

Πάμε, λοιπόν, με ψηλά το κεφάλι για τη νέα μεγάλη νίκη. Να είστε καλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ