Παγκόσμιο σοκ από την ανάρτηση του Μασκ: Αν πεθάνω κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστήριο προκαλει η τελευταία ανάρτηση του Elon Musk που αναφερει:

If I die under mysterious circumstances, it’s been nice knowin

Αν πεθάνω κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, είναι ωραίο να σε γνωρίζω

Το ενδιαφέρον για δουλειά στο Twitter εκτοξεύτηκε περισσότερο από 250% από τότε που ο Έλον Μασκ ανέλαβε την εξουσία. Αλλά οι σημερινοί υπάλληλοι είναι νευρικοί

Ο Έλον Μασκ έριξε το μέλλον του Twitter σε αβεβαιότητα όταν έκανε μια επιτυχημένη προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να εξαγοράσει την εταιρεία τον περασμένο μήνα. Θα αναλάβει ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, ανέφερε το CNBC την Πέμπτη το πρωί.

Ενώ αναρίθμητοι θαυμαστές του Musk και μια μικρή πλειοψηφία Αμερικανών —59%— εγκρίνουν την εξαγορά σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το The Harris Poll, κάποιο σημερινό προσωπικό του Twitter ανησυχεί ότι θα αλλάξει δραματικά την κουλτούρα και τη συνολική κατεύθυνση της εταιρείας.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς ένα Twitter που διοικείται από τον Musk θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα της εταιρείας να διατηρεί το τρέχον προσωπικό και να προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους. Η εταιρεία παρουσίασε την εξαγορά ως πιθανή απειλή για τις ικανότητες στελέχωσης της σε μια κατάθεση της SEC τη Δευτέρα.

Αλλά τουλάχιστον το περιστασιακό ενδιαφέρον για ανοιχτές θέσεις στην εταιρεία έχει εκτοξευθεί από τότε που ο δισεκατομμυριούχος Tesla έδειξε σοβαρό ενδιαφέρον να αναλάβει την εταιρεία.

Την Πέμπτη, ο Daniel Zhao, ανώτερος οικονομολόγος και επιστήμονας δεδομένων στην πλατφόρμα εργασιακών πληροφοριών Glassdoor, έγραψε στο Twitter ότι το ενδιαφέρον για θέσεις εργασίας στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε κατά 263% μεταξύ 24 Απριλίου και 30 Απριλίου.

Σε μια δήλωση στο Fortune, ο Zhao διευκρίνισε ότι το ενδιαφέρον καθορίζεται από τα μέσα ημερήσια κλικ σε αναρτήσεις θέσεων εργασίας στο Twitter στην πλατφόρμα, σε σύγκριση με τα μέσα ημερήσια κλικ σε θέσεις εργασίας σε μια γραμμή βάσης τον Μάρτιο του 2022 πριν από τα νέα για τα σχέδια του Μασκ για την εταιρεία.

Αν και τα κλικ δεν συσχετίζονται απαραίτητα με τις πραγματικές αιτήσεις εργασίας που υποβλήθηκαν και πιθανότατα αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα προσοχή των μέσων ενημέρωσης, η αύξηση δείχνει ότι οι άνθρωποι φαίνεται να ενδιαφέρονται όχι μόνο για την ιστορία των μέσων ενημέρωσης, αλλά και για τη δουλειά που είναι διαθέσιμη στην εταιρεία.

«Πείτε ό,τι θέλετε για τον Έλον, έχει όντως πολλούς θαυμαστές που είναι ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουν για αυτόν», έγραψε ο Ζάο στο Twitter. «Είναι πολύ πιο πιθανό να αξιοποιήσει αυτή την έλξη ως Διευθύνων Σύμβουλος παρά ως ιδιοκτήτης».

Την Παρασκευή, ο Μασκ μοιράστηκε μερικές από τις δικές του σκέψεις σχετικά με τις προσλήψεις στο Twitter, μοιράζοντας το ρεπορτάζ του Fortune.

«Εάν ολοκληρωθεί η εξαγορά του Twitter, η εταιρεία θα είναι εξαιρετικά επικεντρωμένη στη μηχανική λογισμικού, το σχεδιασμό, το infosec και το υλικό διακομιστή», έγραψε στο Twitter το πρωί της Παρασκευής. “Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι οι μάνατζερ σε έναν τεχνικό τομέα πρέπει να είναι τεχνικά άριστοι. Οι μάνατζερ στο λογισμικό πρέπει να γράφουν εξαιρετικό λογισμικό ή είναι σαν να είσαι καπετάνιος ιππικού που δεν μπορεί να καβαλήσει άλογο!”

«Επίσης, οι προσδοκίες για την εργασιακή ηθική θα ήταν ακραίες, αλλά πολύ λιγότερες από ό,τι απαιτώ από τον εαυτό μου», πρόσθεσε ο Μασκ στο tweet το πρωί του Σαββάτου.

Στην έκθεσή του SEC αυτή την εβδομάδα, το Twitter είπε ότι η εξαγορά του Μασκ μπορεί να κοστίσει στους διαφημιστές, το προσωπικό και τους χρήστες της εταιρείας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εξαγοράς – εάν καταλήξει σε ένα τελικό συμπέρασμα ή εάν αποτύχει με κάποιο τρόπο στην πορεία.

«Η ανακοίνωση και η εκκρεμότητα της συμφωνίας μας για εξαγορά από θυγατρικές του Έλον Μασκ μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στα επιχειρηματικά μας αποτελέσματα και η αποτυχία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης θα μπορούσε να έχει ουσιώδη και δυσμενή επίδραση στην επιχείρησή μας, τα αποτελέσματα λειτουργίας, την οικονομική μας κατάσταση. , ταμειακές ροές και τιμή μετοχής», έγραψε η εταιρεία.

Η έκθεση τόνισε συγκεκριμένα την πιθανότητα η τρέχουσα περίοδος αβεβαιότητας της εταιρείας να οδηγήσει σε ζητήματα που σχετίζονται με το προσωπικό. Συνέπεια της συγχώνευσης, έγραψε η εταιρεία, θα μπορούσε να είναι «η αδυναμία της να προσελκύσει και να διατηρήσει βασικό προσωπικό και να προσλάβει υποψήφιους υπαλλήλους και η πιθανότητα να αποσπαστούν οι σημερινοί υπάλληλοί μας και να μειωθεί η παραγωγικότητά τους ως αποτέλεσμα».

Ο Μασκ έκανε την αυτόκλητη προσφορά του για την απόκτηση της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο μήνα μετά την αποσύνθεση ενός σχεδίου για ένταξη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Έκτοτε έχει μιλήσει για αυτά που θεωρεί ως όρια στην ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα, έχοντας προηγουμένως επικρίνει την απόφαση του Twitter να απαγορεύσει οριστικά τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Ο Μασκ έχει επίσης απαξιώσει τους σημερινούς υπαλλήλους του Twitter, όπως ο Vijaya Gadde, ο ευρέως σεβαστός κορυφαίος δικηγόρος της εταιρείας που οδήγησε την εταιρεία στα πολλά πολιτικά της τέλματα, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης να απαγορεύσει τον Trump.

Με πληροφορίες απο το fortune.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ