Συνεχίζεται η κυβερνητική κοροϊδία με τις εκκρεμείς συντάξεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι εκτός από μεγάλη αντοχή πρέπει να οπλιστούν και με τεράστια υπομονή μέχρι να βγει η σύνταξή τους! Ο Κωστής Χατζηδάκης είχε υποσχεθεί ένα… διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης εκκρεμών συντάξεων, έφτιαξε ψηφιακά προγράμματα, μοίρασε «χρυσούς» μισθούς, αλλά το αποτέλεσμα; Και χειρόγραφες συντάξεις, και εκκαθάριση μετά τον Ιούλιο!

Μπορεί η κυβέρνηση να ψήφισε διατάξεις για fast track έκδοση των συντάξεων και εξπρές διαδικασίες απόδοσης των ποσών, αλλά οι υποψήφιοι συνταξιούχοι παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές! Και θα αναγκαστούν να περιμένουν 3 ή 4 χρόνια, και η εκκαθάριση των φακέλων τους θα γίνει… χειρόγραφα!

Με βάση το νέο νόμο 4921/22 μέχρι την 1η Ιουλίου θα πρέπει να έχουν αποδοθεί περισσότερες από 135.000 συντάξεις επί αιτήσεων που είχαν κατατεθεί μέχρι 31/3/22. Ορισμένες από τις οποίες εκκρεμούσαν από το 208 ή και παλαιότερα. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις δεν θα γίνει αλληλογραφία με τα άλλα ταμεία αναφορικά με τον χρόνο προϋπηρεσίας ή τα έτη που διανύθηκαν σε διαφορετικά ταμεία (περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης). Ο ΕΦΚΑ υποχρεούται να δεχθεί σαν αληθείς όλες τις αιτήσεις με τον επικαλούμενο χρόνο και να εκδώσει τις συντάξεις. Ο δε έλεγχος αναφορικά με τον συνολικό χρόνο ασφάλισης θα γίνει εκ των υστέρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ