Δεν ήταν καθαρή η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα απόνερα από το Συνέδριο της ΝΔ και ειδικά την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται πως φτάνουν πολύ μακριά.

Μέχρι τις μακρινές μέρες του Ιανουαρίου 2016, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ.

Στην έγκριτη ΕΣΤΙΑ αναδεικνύεται ως πρώτο θέμα, με την υπογραφή του διευθυντή Μανόλη Κοττάκη, το παρασκήνιο εκείνης της εκλογής.

Μέχρι και υπόνοιες νοθείας εγείρουν όσα καταγράφονται στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, σε σχέση με τη ματαίωση του πρώτου γύρου, «όταν ο Μεϊμαράκης προηγείτο με 50%» εξαιτίας της «κατάρρευσης» του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας.

Ο διευθυντής της ΕΣΤΙΑΣ αφήνει σοβαρές αιχμές, τουλάχιστον, για την τηλεφωνική εταιρία που είχε αναλάβει τη διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας.

Αλλά και για κείνη που τη διαδέχθηκε, με την υπενθύμιση ότι έχει συνδεθεί με το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

2017 ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
2017 ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Αλλά δε μένει εκεί ο καλός συνάδελφος. Αναφέρεται σε τραπεζίτη που έστησε υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο για την εξυπηρέτηση του τότε υποψήφιου αρχηγού. Για υψηλόβαθμο Αμερικανό διπλωμάτη, που έπεισε το σημερινό πρωθυπουργό να θέσει υποψηφιότητα, προκειμένου να «σπάσει το καραμανλικό μπλοκ».

Αλλά και για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «που αδρανοποίησε κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πολιτικά του παιδιά, που επιθυμούσαν άλλη εξέλιξη».

Μέχρι και το τότε ΠΑΣΟΚ αναμιγνύει, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι κατηύθυνε 10.000 μέλη του να εγγραφούν στους σχετικούς εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέχρι και τον Αλέξη Τσίπρα αναμιγνύει υποστηρίζοντας ότι είχε εκφράσει έμμεση υποστήριξη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ως πιο εύκολο αντίπαλο; ).

Να θυμίσουμε ότι στο αμιγώς πολιτικό πεδίο η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμανε μια απότομη σκλήρυνση της αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ, ακυρώνοντας την πιο μετριοπαθή και συναινετική στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αυτό εκφράστηκε με εμφαντικό τρόπο στη συζήτηση για τη συγκρότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, προκαλώντας εμπλοκή και στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Θυμόμαστε όμως και την ξαφνική ανακίνηση ζητημάτων ηθικής τάξης, για τον τότε μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ.

Τώρα όλο αυτό το δυσώδες παρασκήνιο ανακινείται εμπλέκοντας και τον Αντώνη Σαμαρά, που είχε στηρίξει τότε, προς γενική έκπληξη, την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μοιάζει με ετεροχρονισμένο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με σίγουρη συνέχεια.

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ