Χωρίς αξονικές και μαγνητικές στο κρατικο Νίκαιας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που οι κυβερνητικοί βουλευτές επιδίδονταν σε ένα κρεσέντο… παραπληροφόρησης στη Βουλή αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η ΕΙΝΑΠ ανακοίνωνε ότι στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας αναστέλλονται οι αξονικές και οι μαγνητικές τομογραφίες λόγω μεγάλης έλλειψης γιατρών!

Οπως πληροφορούμαστε από εργαζομένους του νοσοκομείου, από τους 10 ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούσαν πέρυσι έχουν απομείνει τέσσερις μόνιμοι και ένας επικουρικός, οι οποίοι είναι αδύνατον να καλύψουν τις ανάγκες. Λόγω των ελλείψεων αυτών έχουν ανασταλεί τα εξωτερικά ραντεβού και απειλείται η εκτέλεση απεικονιστικών διαγνωστικών εξετάσεων για τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο έκρουσε το προεδρείο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με επιστολή του προς τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Στην επιστολή, που φέρει την υπογραφή της προεδρεύουσας Ματίνας Παγώνη, αναφέρεται πως το τμήμα διαθέτει δύο αξονικούς τομογράφους και έναν μαγνητικό, που έχουν τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά, εκτελώντας κάθε χρόνο χιλιάδες διαγνωστικές εξετάσεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς, σε επείγοντα περιστατικά που εξετάζονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και σε εξωτερικά ραντεβού.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «από το περασμένο καλοκαίρι ως σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί ή είναι σε διαδικασία συνταξιοδότησης πέντε ειδικευμένοι γιατροί», με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα.

«Από πέρυσι υπήρχε δέσμευση από τον διοικητή του νοσοκομείου και τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ για προκήρυξη τουλάχιστον δύο θέσεων επιμελητών κλάδου ΕΣΥ, η οποία ως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Οι εναπομείνασες τέσσερις μόνιμες γιατροί και ο ένας επικουρικός είναι τελείως αδύνατον να καλύψουν το έργο που ως πέρυσι επιτελούσαν 10 ειδικευμένοι γιατροί» καταγγέλλουν σε άλλο σημείο οι γιατροί.

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ προειδοποιεί πως, ουσιαστικά, απειλείται η ίδια η ύπαρξη του Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας, ενώ και στο τμήμα του κλασικού ακτινολογικού, στο οποίο ανήκει και ο αγγειογράφος, σύντομα θα μείνει μόνο ένας γιατρός λόγω συνταξιοδοτήσεων!

Οι γιατροί ζητούν την άμεση στελέχωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, με κατ’ αρχήν υλοποίηση της δέσμευσης για προκήρυξη τουλάχιστον δύο θέσεων επιμελητών κλάδου ΕΣΥ, η οποία απεμπολήθηκε τελείως αδικαιολόγητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ