Στην Ταϊλάνδη το κράτος μοιράζει φυτά κάνναβης για καλλιέργεια στο σπίτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας της χώρας για αποποινικοποίηση της κάνναβης, η κυβέρνηση της χώρας θα διανείμει ενα εκατομμύριο φυτά δωρεάν όταν αρθούν οι περισσότεροι νομικοί περιορισμοί στην παραγωγή και κατοχή της κάνναβης τον επόμενο μήνα.

Ο υπουργός Anutin Charnvirakul υπέγραψε ένα μέτρο τον Φεβρουάριο για την επίσημη απόσυρση της κάνναβης από έναν κατάλογο ελεγχόμενων ναρκωτικών. Η χρήση κάνναβης με κανόνες νομιμοποιήθηκε το 2018, με αρκετούς περιορισμούς να χαλαρώνουν σταδιακά έκτοτε.

Με πληροφορίες απο το efsyn.gr

Αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης ελπίζουν ότι μια μεγάλη νέα βιομηχανία κάνναβης θα ανθίσει, όχι μόνο θα παράγει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια απευθείας κάθε χρόνο, αλλά και θα προσελκύει ξένους τουρίστες, οι οποίοι μόλις πρόσφατα άρχισαν να επιστρέφουν σε μεγάλους αριθμούς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Όταν το μέτρο τεθεί σε ισχύ στις 9 Ιουνίου, θα επιτρέπεται η κατοχή και η χρήση όλων των μερών των φυτών κάνναβης, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων. Ωστόσο, το εξαγόμενο περιεχόμενο θα παραμείνει παράνομο εάν περιέχει περισσότερο από 0,2% του ψυχοδραστικού συστατικού που παράγει μια «υψηλή» – τετραϋδροκανναβινόλη γνωστή ως THC.

Ο Anutin δήλωσε την Κυριακή στη σελίδα του στο Facebook ότι οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να αποκτούν άδεια για την καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι, εφόσον δηλώνεται ότι προορίζεται για ιατρικούς σκοπούς και δεν έχει περιεχόμενο THC πάνω από το νόμιμο μέγιστο. Ταϊλανδοί αξιωματούχοι δεν έχουν εξηγήσει πώς μπορούν να επιβληθούν οι όροι. Ο Anutin είπε με ελάχιστη επεξεργασία ότι 1 εκατομμύριο φυτά κάνναβης θα διανεμηθούν από τον Ιούνιο και ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να καλλιεργούν όσα θέλουν στα σπίτια τους.

Οι επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας θα χρειαστούν ακόμη άδεια από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας για την παραγωγή προϊόντων κάνναβης, τα οποία θεωρείται ότι χρησιμοποιούνται κυρίως για φάρμακα και πρόσθετα τροφίμων.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έλαβε περίπου 4.700 αιτήσεις μέχρι τα τέλη του περασμένου μήνα για άδειες εισαγωγής, κατοχής, καλλιέργειας και παραγωγής κάνναβης ανέφερε η εφημερίδα Bangkok Post. Επικαλείται έναν αξιωματούχο της FDA ότι τα προϊόντα που σχεδιάζονται για παραγωγή περιλαμβάνουν λάδι από σπόρους κάνναβης, συμπληρώματα διατροφής, ποτά, σάλτσα καρυκευμάτων, ζαχαρωτά ζελέ και στιγμιαίο φαγητό.

Το κόμμα Bhumjai Thai του Anutin, σημαντικός εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού, έκανε εκστρατεία στις γενικές εκλογές του 2019 για τη νομιμοποίηση της παραγωγής κάνναβης, λέγοντας ότι θα βοηθήσει τους αγρότες της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ