Πάγωσε την υφήλιο η απόφαση του Ελον Μασκ να παγώσει την εξαγορά του twitter

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπουρλότο στην παγκοσμια οικονομία έβαλε πριν λίγη ωρα ο Έλον Μασκ που ανακοίνωσε με μία ανάρτησή του στο Twitter ότι η συμφωνία για την εξαγορά του μέσου «παγώνει» τουλάχιστον προσωρινά, μέχρι να εξακριβωθεί αν οι ψεύτικοι και spam λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα κοινοποίησε και άρθρο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, από τις 3 Μαΐου, που μιλούσε για τους ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter.

Η συμφωνία του Twitter αναστέλλεται προσωρινά καθώς εκκρεμούν λεπτομέρειες που στηρίζουν τον υπολογισμό ότι οι λογαριασμοί spam/fake πράγματι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των χρηστών του.

Η μετοχή της εταιρίας σημείωσε βουτιά 17,7% στα 37,10 δολάρια στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση, στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ο Μασκ αποκάλυψε το ποσοστό που κατείχε στην εταιρία στις αρχές Απριλίου.

Η εταιρία του Twitter είχε εκτιμήσει ότι οι ανεπιθύμητοι ή ψευδείς λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των ημερησίως ενεργών χρηστών του το πρώτο τρίμηνο, περίοδο κατά την οποία κατέγραψε 229 εκατ. χρήστες. στους οποίους προσφέρθηκε διαφημιστικό περιεχόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ