Ερντογάν: Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν «λάθος», όπως στην περίπτωση της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν «λάθος», όπως και η ένταξη της Ελλάδας, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη Le Figaro .

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν ήθελε «να επαναληφθεί το ίδιο λάθος όπως όταν εντάχθηκε η Ελλάδα», κατηγορώντας τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι ότι «φιλοξενούν τρομοκράτες από το PKK», (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν). «Δεν έχουμε θετική θέση», επέμεινε.

«Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη Σουηδία και τη Φινλανδία, αλλά δεν έχουμε θετική γνώμη, γιατί προηγουμένως έχουν κάνει λάθος στο ΝΑΤΟ όσον αφορά την Ελλάδα, εναντίον της Τουρκίας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

«Επιπλέον, οι σκανδιναβικές χώρες, δυστυχώς, είναι σχεδόν σαν πανσιόν για τρομοκρατικές οργανώσεις», πρόσθεσε, επικαλούμενος το PKK, το οποίο χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αντίδραση της Τουρκίας είναι η πρώτη παράφωνη φωνή στο ΝΑΤΟ σχετικά με την προοπτική ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην Ατλαντική Συμμαχία.

 Από την αρχή της κρίσης και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Άγκυρα έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει καλές σχέσεις με τις δύο χώρες, από τις οποίες η οικονομία της εξαρτάται στενά.

digi24.ro, digi24.ro

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ