Συγκλονισμένη η Αμερική από το ρατσιστικό έγκλημα – με σύμβολο της Αζόφ το μανιφέστο του τρομοκράτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρατσιστής τρομοκράτης Payton Gendron δολοφόνησε 10 αθώους ανθρώπους λόγω του χρώματος του δέρματος τους σε ένα παντοπωλείο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Τουλάχιστον εννέα από τα θύματα ήταν Αφροαμερικανοί, ο ίδιος μάλιστα χάρισε τη ζωή σε έναν από τους παρευρισκόμενους μόλις διαπίστωσε ότι ήταν λευκός, ζητώντας του μάλιστα συγνώμη! Ο ρατσιστής τρομοκράτης μετέδωσε μάλιστα το φρικτό του έγκλημα ζωντανά στο διαδίκτυο, ενώ δημοσίευσε ένα φασιστικό μανιφέστο χρησιμοποιώντας το ίδιο ναζιστικό σύμβολο, τον  “μαύρο ήλιο” που χρησιμοποιείται από την ουκρανική νεοναζιστική πολιτοφυλακή Azov!

BCD86E60 7214 4A3F 9372 17F9936DA95F
Το τάγμα Αζόφ φαίνεται να εκπαιδεύεται στην χρήση των όπλων που εστάλησαν για βοήθεια στην Ουκρανία

Ο ίδιος μάλιστα στο μανιφέστο του ισχυρίζεται ότι πηγή έμπνευσης του ήταν ο Νεοζηλανδός ρατσιστής τρομοκράτης που δολοφόνησε 51 άτομα μέσα σε τέμενος της Νέας Ζηλανδίας. Χρησιμοποίησε κι αυτός το ίδιο σύμβολο όπως ανέφεραν τότε τα μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Ο Gendron Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο και το βίντεο με την σφαγή που διέπραξε έχει προκαλέσει οργή. Ειδικά στο σημείο που την ώρα που ετοιμάζεται να πυροβολήσει άλλον έναν αθώο, διαπιστώνει ότι είναι λευκός και του ζητάει «συγνώμη» χαρίζοντας του τη ζωή!

DC955F56 7024 40AE A626 0CA500728661
Το μανιφέστο του ρατσιστή τρομοκράτη που αιματοκύλισε την Νέα Υόρκη

Η αποκάλυψη όμως που έχει προκαλέσει κυριολεκτικά εμφύλιος στα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ότι στο μανιφέστο του κυριαρχεί το ναζιστικό σύμβολο του Χίμλερ, ο μαύρος ήλιος, ο οποίος χρησιμοποιείται από τους νεοναζί της Αζόφ στην Ουκρανία!

0050F049 AB7F 4D78 886E 9475937E075F

Χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εστιάζουν στο συγκεκριμένο γεγονός κατηγορώντας τον Μπάιντεν που έδωσε στήριξη στην συγκεκριμένη ναζιστική ομάδα, βλέποντας πίσω από αυτή την ενέργεια μία προσπάθεια ξεπλύματος του ναζισμού, που αποθρασύνει τους τρομοκράτες παγκοσμίως.

https://twitter.com/angelo4justice3/status/1525676936000720896?s=21&t=SsPUrBW8iKBszmWyphS7Ag

Κυκλοφόρησε μάλιστα φερόμενη φωτογραφία του δράστη δίπλα σε άλλη φωτογραφία που απεικονίζει μέλος του Αζόφ, με το ίδιο σύμβολο…

Τα αμερικανικά μέσα μάλιστα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους New York Times, είχαν κάνει εκτενή αφιερώματα για την διασύνδεση ρατσιστών τρομοκρατών με το τάγμα Αζόφ, έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση σε τέμενος στην Νέα Ζηλανδία το 2019, που στοίχισε τη ζωη σε 51 αθώους.

Δείτε πώς περιέγραψαν οι New York Times ένα σύμβολο στο σακάκι του Brenton Tarrant, του Νεοζηλανδού τρομοκράτη, το 2019. Ο τρομοκράτης του Buffalo αναφέρει κατηγορηματικά την σφαγή που διέπραξε ο Tarrant ως την κύρια έμπνευσή του!

A6CE4079 DFDB 4038 8FC3 36B7EB127C22
Το δημοσίευμα των New York Times για τον σφαγέα της Νέας Ζηλανδίας και την σχέση του με τους Αζόφ

Οι New York Times καθώς και άλλα ΜΜΕ, έκαναν ευθέως την διασύνδεση του ρατσιστή τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας και το σύμβολο που έφερε με το τάγμα Αζόφ. Υπήρξαν μάλιστα έρευνες που έδειχναν ότι το βίντεο με την σφαγή της Νέας Ζηλανδίας είχε διακινηθεί από λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται άμεσα με το ναζιστικό τάγμα της Ουκρανίας.

Χιλιάδες πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρωτιούνται πως θα καλύψουν ένα παρόμοιο έγκλημα σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ