Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στο Αζοφστάλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόμβες μεγάλης ισχύος (φωτό) από το ρωσικό πυροβολικό με στόχο το εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκατοντάδες μαχητές του τάγματος Αζόφ, ρίφθηκαν σήμερα το πρωί. Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα δεν φαίνεται να είναι από αεροπορικό βομβαρδισμό όπως αυτές που είχαμε τα προηγούμενα δύο εικοσιτετράωρα, όπου χρησιμοποιήθηκαν και βόμβες φωσφόρου.

Πυραυλικά χτυπήματα έχουν γίνει και στο Νικολάγιεφ, αλλά και στην Οδησσό, χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται οι στόχοι που επλήγησαν.

Νωρίτερα, ρωσικά μέσα μετέδωσαν ότι 10 μαχητές του Αζόφ βγήκαν από το εργοστάσιο με άσπρες σημαίες και παραδόθηκαν. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ουκρανική πλευρά.

Παράλληλα, μαίνονται οι μάχες στο Χάρκοβο, όπου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα προς ανατολάς.

Εντύπωση προκαλεί ραδιοφωνικό μήνυμα στα ουκρανικά που μεταδίδεται όμως από την ρωσική πλευρά, με το οποίο ενημερώνει τους Ουκρανούς στρατιώτες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να παραδοθούν, ενώ τους δίνει οδηγίες για το πώς να εκτελέσουν τους διοικητές τους σε περίπτωση που δεν τους αφήσουν να παραδώσουν τα όπλα!

Σύμφωνα με μία πληροφορία της τελευταίας στιγμής πάντως εκκενώνονται χωριά έξω από το Χάρκοβο, πράγμα που δείχνει ότι οι ουκρανοί αναμένουν ρωσική αντεπίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ