Καυστικο σχόλιο του Πορτοσαλτε για τον Γιώργο Καπουτζιδη για όσα ειπε στη Eurovision 2022

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άφησε τους Συριζαίους και άρχισε να ασχολείται με την Eurovision ξαφνικά ο Αρης Πορτοσαλτε που ξεσπάθωσε εναντίον του Γιώργου Καπουτζιδη:

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας πολύ καλός καλλιτέχνης σε ότι έχει κάνει. Ενοχλήθηκε ο άνθρωπος, το νιώθω. Δεν ξέρω εάν στην ποιότητα που έχει ο Γιώργος Καπουτζίδης του ταίριαζε τέτοιου τύπου απάντηση.

Σάλος με το 10αρι της Ρουμανιας στην Αμαντα Γεωργιαδη στην Eurovision 2022 που έκοψε η EBU – Μας στέρησαν με αλχημείες μια καλύτερη θέση

Σάλος με το σχόλιο της συγγραφέως του Χάρι Ποτερ, J. K. Rowling για την εμφάνιση της Αμαντα Γεωργιαδη στην Eurovision 2022

Σάλος με το καυστικο σχόλιο του BBC για την Αμαντα Γεωργιαδη στη Eurovision 2022

Αυτή είναι η μικρή μου ένσταση. Όχι στην ουσία. Το μήνυμα πέρασε. Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι από τους ανθρώπους που υπερασπίζεται τον εαυτό του και καλά κάνει. Δεν ξέρω αν ταίριαζε στην ποιότητά του. Αυτό. Τίποτα άλλο.

Ο Γιώργος Καπουτζιδης μιλησε σημερα στην εκπομπή “Το Πρωινό” και απάντησε και στον Άρη Πορτοσαλτε.

Δεν πέρασα καλά. Δεν το ευχαριστήθηκα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Η μόνη στιγμή που το ευχαριστιόμουν ήταν όταν ήμουν στον θάλαμο με τη Μαρία Κοζάκου. Μόνο τότε ήταν ξεκούραστα και το διασκέδαζα. Όλη η υπόλοιπη ημέρα ήταν δύσκολα. Για ένα μήνα είχα μια ζωή συγκεκριμένη με μικρή κινητικότητα. Έκανα 100 βήματα την ημέρα στην Αίγινα με το γύψο στο πόδι. Ξαφνικά βρέθηκα σε μια πόλη και σε ένα στάδιο που έκανα μεγάλες αποστάσεις. Από το πρωί της Τετάρτης άρχισα να κάνω πυρετό κι έμεινα σταθερά με πυρετό. Αρρώστησα γιατί ήμουν ένας κουρασμένος άνθρωπος σε κίνηση και σε ταλαιπωρία.

Το σκέφτηκα εκείνη τη μέρα και το είπα στη Μαρία και μου είπε “ναι πες το”. Για να μην νομίζετε ότι ανακάλυψα την πυρίτιδα, υπάρχει όρος στα αγγλικά που στα ελληνικά σημαίνει επανοικειοποίηση, κάτι που στην Ελλάδα γνωρίζουν μόνο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Όταν μία πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις βάζει στο δικό της λεξιλόγιο κι έτσι ο προσβλητικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή, αν μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα. Στην Ελλάδα καθόμαστε και ακούμε ό,τι έρθει του άλλου και σκύβουμε το κεφάλι και νομίζω ότι πρέπει αυτό το πράγμα να αλλάξει.

Το 2006, όταν παρουσίαζα τη Eurovision δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει για τον τρόπο που παρουσίασα εγώ τη βραδιά –επειδή έλεγα “Αννούλα” κι εννοείται με είχε πει “αδερφή και αδερφάρα”, μετά είπε τη φράση “όξω που@@στη κι άσχημε”. Αυτές οι φράσεις στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής, πέρασαν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά.Τώρα πήρα το “Αννούλα” στη συμμετοχή της Γερμανίας και το χρησιμοποίησα.

Σχετικά με το σχόλιο που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε:

Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ