Συγκλονιστική μαρτυρία Βρετανού μισθοφόρου που βρέθηκε στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«ΗΤΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ»

Ο δημοσιογράφος της Telegraph μίλησε με τον Βρετανό μισθοφόρο Ματ Ρόμπινσον που πήγε στην Ουκρανία. Παραδέχτηκε ότι από την αρχή δεν ήταν η καλύτερη ιδέα και μίλησε για «αποστολή αυτοκτονίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί από τους ξένους μισθοφόρους δεν καταλαβαίνουν πραγματικά τι κάνουν.

Κατευθυνόμενος στην Ουκρανία ως ξένος εθελοντής, ο Ματ Ρόμπινσον φαντάστηκε πώς θα πολεμούσε τον εχθρό. Αντίθετα, έλαβε την πρώτη του εμπειρία μάχης όχι στα χαρακώματα του Donbass, αλλά σε ένα λεωφορείο που ταξίδευε μέσω της Πολωνίας.

«Ένας Πολωνός εθελοντής ήταν πολύ μεθυσμένος και ξαφνικά θεώρησε ότι το λεωφορείο μας πήγαινε όλους στη Ρωσία», περιγράφει ο Ρόμπινσον. — Ήθελε να απειλήσει τον οδηγό με μαχαίρι. Τον αφοπλίσαμε και εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι η ένταξη στη διεθνή λεγεώνα δεν ήταν η καλύτερη ιδέα αν ακόμη και άνθρωποι σαν αυτόν (τον μέθυσο) περνούσαν την αρχική δοκιμασία».

Οι πρώτες αποκαλύψεις είναι πολύ διαφωτιστικές, γιατί αυτό ακριβώς αντιμετωπίζουν οι ξένοι εθελοντές στην Ουκρανία: συμμαχητές διαφορετικών ποιοτήτων, μια αμφίβολη διαδικασία στρατολόγησης, καθώς και η συνειδητοποίηση ότι το Κρεμλίνο τους κρατά όλους στο στόχαστρο των λέιζερ του.

Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι λογικεύονται και χάνουν τις ψευδαισθήσεις τους. “Αν φτάσεις σε λάθος διοικητή, μπορείς να γίνεις απλώς τροφή για κανόνια. Είναι πολύ επικίνδυνο να είσαι στο πεδίο της μάχης χωρίς να έχεις αλληλεπίδραση με άλλους. Μπορεί εύκολα να σκοτωθείς από τους δικούς σου.”

Η μαρτυρία του Ρόμπινσον πάντως δεν είναι η πρώτη. Αντίθετα, σχεδόν όλοι οι ξένοι εθελοντές που βρέθηκαν στο ουκρανικό μέτωπο και γύρισαν μετά από λίγο καιρό στις εστίες τους, κάνουν περίπου τις ίδιες περιγραφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ