Με πρόσχημα τις Σουηδία και Φιλανδια το ΝΑΤΟ κανακεύει ξανά τους Τούρκους

«Η Τουρκία δεν θα πει ‘ναι’ στις προσπάθειες ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εάν συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, σημαίνοντας συναγερμό στην συμμαχία.

Διαβάστε ακόμη: «Να μην μπουν στον κόπο»! Όχι με… αστερίσκο από τον Ερντογάν για την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο NATO

Και βεβαίως όπως συνηθίζει το ΝΑΤΟ έσπευσε να τρέξει πίσω από την Τουρκία, ενώ ουδέποτε της έχει φερθεί όπως της αρμόζει όταν απειλεί την Ελλάδα και συμπεριφέρεται ως πειρατής σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τηλεφώνησε στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τις αποφάσεις των στενότερων εταίρων μας της Φινλανδίας και της Σουηδίας να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος και οποιεσδήποτε ανησυχίες για την ασφάλεια πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτή την ιστορική στιγμή» ανέφερε στο twitter ο Στόλτενμπεργκ.

Κοινώς τους «χορεύει» κανονικότατα η Άγκυρα, για να επωφεληθεί ότι περισσότερο μπορεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ