Δεν φαντάζεστε ποιον διόρισε ενεργειακό σύμβουλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Εάν θεωρούσατε ότι τα έχουμε δει όλα μέχρι σήμερα, μετά από τρία χρόνια με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, πέσατε έξω!

Εάν αναρωτιόσασταν γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί 45 λεπτά στο κογκρέσο δεν ανέφερε ούτε μία φορά την λέξη «Τουρκία», αντίθετα ανέφερε πάμπολλες φορές την λέξη «Ρωσία», ρωτήστε τον ίδιο.

Το γεγονός όμως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε κορυφαίο ενεργειακό σύμβουλο τον κύριο Νίκο Τσάφο, τον άνθρωπο που θεωρούσε ελκυστική ιδέα τον αγωγό Ισραήλ – Τουρκίας, έναν αγωγό που στρέφεται ευθέως ενάντια στα γεωπολιτικά μας συμφέροντα, είναι πραγματικά «ρεκόρ Μητσοτάκη».

Δείτε τι έγραφε σε άρθρο του στην Καθημερινή, στις 13 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Δηλαδή μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία!

«Η πρόταση για αγωγό προς την Τουρκία φαίνεται πιο ελκυστική τώρα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Αλλά οι συζητήσεις για τον αγωγό αυτόν έγιναν κυρίως σε πολιτικό επίπεδο. Δεν είναι σαφές αν οι τεχνικές εργασίες έχουν προχωρήσει αρκετά ώστε το έργο να εξελιχθεί γρήγορα. Οι ενεργειακές προτεραιότητες της Τουρκίας βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη. Η χώρα ήθελε αυτόν τον αγωγό, αλλά θα κάνει θυσίες για να τον υλοποιήσει; Τα άλλα κόμματα θα συνεργαστούν ή θα αντιταχθούν στον αγωγό; Είναι έτοιμο το Ισραήλ για μια συμφωνία με την Τουρκία; Το έργο αυτό παραμένει αρκετά περίπλοκο».

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Εάν λοιπόν είχατε οποιαδήποτε αμφιβολία για την συμπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στα τούρκικα συμφέροντα, όπως αυτή εκφράστηκε πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια, μάλλον καλά κάνατε και ανησυχούσατε.

Να υπενθυμίσουμε ότι ένας αγωγός Τουρκίας – Ισραήλ, είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί στην πατρίδα μας. Αυτό δε σημαίνει ότι ο κύριος Τσάφος έχει άδικο. Είναι όντως ένα ελκυστικό σενάριο, για πολλούς, όχι όμως για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δείτε το tweet του κυρίου Τσάφου στο οποίο ανακοινώνει τον διορισμό του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ