Βούλγαρος ευρωβουλευτής: Οι πιέσεις στη Βουλγαρία για τα Σκόπια είναι προς το συμφέρον της …Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Ανγκέλ Τζαμπάσκι διατύπωσε μια πρωτότυπη, ανήκουστη μέχρι τώρα ερμηνεία των συνεπειών της αυξημένης πίεσης από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βουλγαρία, για άρση του βέτο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Βόρειας Μακεδονίας», γράφει δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Η πίεση στη Βουλγαρία προέρχεται από τις δυτικές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και θα πρέπει να αντιστραφεί – θα πρέπει να κάνουν τη Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί τις συμφωνίες ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ. Παραδόξως, μια τέτοια συμπεριφορά από τις ΗΠΑ και την ΕΕ λειτουργεί προς το συμφέρον της Ρωσίας. Η συμφωνία πρέπει να γίνει σεβαστή, αλλά αυτό δεν γίνεται από την κυβέρνηση των Σκοπίων. Στα σχολικά βιβλία, τα μέσα ενημέρωσης, οι πολιτικοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ρητορική μίσους κατά της Βουλγαρίας. Αυτό δεν έχει αλλάξει», είπε στη βουλγαρική τηλεόραση Nova News.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση της Βουλγαρίας καθοδηγείται από την Κορνέλια Νίνοβα και τη Δημοκρατική Βουλγαρία που υπηρετούν το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

«Αν αλλάξει  η στάση της Βουλγαρίας όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία, η κυβέρνηση θα πέσει», διαβεβαίωσε ο Τζαμπάσκι.

1

Σημειώνεται ότι ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής είχε εναντιωθεί στη πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια» με δηλώσεις του τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια», που ξεκίνησε από τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, είναι μια προσπάθεια ανοικοδόμησης της Γιουγκοσλαβίας», είχε δηλώσει ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής.

expres-mk

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ