Σάλος με την ανάρτηση του Κωστα Βαξεβάνη για τον Μητσοτάκη: Ανέδειξαν τον ΗΠΑλληλο του μήνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβανης, σχολιάζοντας το ταξίδι του Κυριακου Μητσοτακη στις ΗΠΑ, αναφερει:

Με την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο δεν έγινε τίποτα ιστορικό. Απλώς ανέδειξαν τον ΗΠΑλληλο του μήνα

Ενώ σε άρθρο που ανέβηκε στο koutipandoras.gr με τίτλο: Ομιλία υποτέλειας Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, διαβάζουμε σχετικα με το ταξίδι του πρωθυπουργού:

Εάν κάποιος έπρεπε να συμπυκνώσει το μήνυμα που κόμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ιστορική ομιλία που παρέθεσε στην κοινή συνεδρίαση των δυο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου εύλογα θα επέλεγε το «Ιδού η χώρα σας», αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός επιδόθηκε σε μία επίθεση φιλίας, υποτέλειας, υποταγής και απόλυτης ταύτισης των ελληνικών με τα αμερικανικά συμφέροντα, εκπλήσσοντας ακόμα και τους αμερικανούς γερουσιαστές που βρίσκονταν στο ακροατήριο. Μετά από σειρά εμφανίσεων, από το βήμα του Κογκρέσου αναφέρθηκε επιτέλους στην τουρκική προκλητικότητα και τις υπερπτήσεις, καθώς και στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού.

Ως ξαναγράψιμο της «κοινής ιστορίας» Ελλάδας και ΗΠΑ εννοούσε τελικά το πρωθυπουργικό επιτελείο την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη «ως εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά» που προανήγγειλαν τις προηγούμενες ημέρες. Με μία ομιλία που κράτησε σχεδόν 45 λεπτά, ο πρωθυπουργός φρόντισε να αναπαράξει κάθε πιθανό «κλισέ» που αφορά τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, να δηλώσει την απόλυτη ταύτιση και πίστη στα αμερικανικά συμφέροντα, και φυσικά, να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους το «προβλέψιμο» και το «δεδομένο» της στάσης της χώρας μας έναντι των ΗΠΑ.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπάθησε επίμονα να παραλληλίσει τόσο την αμερικανική ιστορία, όσο και το πρόσφατο ουκρανικό δράμα της ρωσικής εισβολής με την ελληνική επανάσταση του 1821, ενώ σε αρκετά σημεία της ομιλίας του ήταν διακριτή μία «κρίση μεγαλείου» κατά την οποία ακουγόταν να μιλάει περισσότερο σαν να εκπροσωπεί την αμερικανική δημοκρατία, παρά την ελληνική. Έκανε λόγο για μάχη κατά του αυταρχισμού, κατά της τρομοκρατίας και της αναρχίας, ενώ στο τέλος της ομιλίας του δεν παρέλειψε ακόμα μία σκαιά αναφορά στην αντιπολίτευση της χώρας, επαναλαμβάνοντας και πάλι φληναφήματα κατά του λαϊκισμού. Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ