Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία της Κινέζας που είχε βρεθεί νεκρή και διπλωμένη μέσα σε βαλίτσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας 38χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας είχε βρεθεί την 29-12-2020 σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα Βιλίων Αττικής και για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 17-10-2020 στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ως δράστης ταυτοποιήθηκε 47χρονος αλλοδαπός, ομοεθνής του θύματος, ο οποίος και συνελήφθη σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, δυνάμει εντάλματος σύλληψης. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Η δολοφονία της άτυχης Qui Yun Lin παρέμενε ανεξιχνίαστη από τις 29 Δεκεμβρίου του 2020, όταν δύο κυνηγοί εντόπισαν τυχαία μια βαλίτσα στα Βίλια και, όταν την άνοιξαν, αντίκρισαν έντρομοι το πτώμα της.

Η ταυτότητα της 38χρονης Κινέζας αποκαλύφθηκε από τα δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς το 2010 είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο θάνατός της, ο οποίος ήταν ασφυκτικός, προσδιορίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου.

Η 38χρονη έμενε μαζί με δύο ανδρόγυνα σε ένα διαμέρισμα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και τελευταία φορά είχε θεαθεί στον Σύλλογο Συμπολιτών Τσινγκ Τιαν. Το τελευταίο στίγμα του κινητού της εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2020 στην περιοχή του Μεταξουργείου. Το προηγούμενο βράδυ ήταν στο καζίνο της Πάρνηθας με ένα ζευγάρι ομοεθνών της. Η εξαφάνισή της δηλώθηκε πέντε ημέρες αργότερα, στις 22 Οκτωβρίου, στο Τμήμα Ασφάλειας Ομόνοιας.

Η Qui Yun Lin ζούσε δέκα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν γνώριζε τι δουλειά έκανε και πώς έβγαζε χρήματα. Ακόμη και ο σύζυγός της, ο οποίος ζει στην Κίνα με το παιδί τους, γνώριζε πως η γυναίκα του δούλευε σε ένα νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ