Ο …ανισόρροπος Τσαβούσογλου και ο απαράδεκτος Μπλίνκεν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκουσον άκουσον. Ο Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ όπου υποτίθεται πως θα συνομιλούσε με τον ομόλογό του Μπλίνκεν για το φλέγον της του ΝΑΤΟ διεύρυνσης, διεύρυνε την
«ατζέντα» στα Ελληνοτουρκικά κατηγορώντας στο έδαφος των ΗΠΑ τις ΗΠΑ για ανισορροπία, ανισόρροπος όντας ο ίδιος αφού οι κυρώσεις που επεβλήθησαν στην Τουρκία αφορούσαν την προμήθειάν τους με Ρωσσικό οπλικό σύστημα. Τουτέστιν κυρώσεις πρέπει να επιβληθούν και στην Ελλάδα ίνα μή διαταραχθεί η από δεκαετιών τήρηση των ισορροπιών.

Ο ανισόρροπος! Λές και είναι τσίρκο! Επίσης,ως λέγεται,πως η Τουρκία για να άρει τις αντιρρήσεις της ως προς την ένταξη των δύο Σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ χρειάζεται σύγχρονο αεροπορικό στόλο. Να τον κάνει τι; Για την Αρμενία,Συρία,Ιράκ, Λιβύη; Και όπου αλλού ιδεί εισόδημα του Ισραήλ περιλαμβανομένου; Ομως αυτός δεν ήταν ο σκοπός της κατά σύστασιν Συμμαχίας, ούτε φυσικά και είναι.

Ο κορμός καταστατικός στόχος της Συμμαχίας ποτέ από την Τουρκία δεν τηρήθηκε, και ούτε τώρα τηρείται, προτιμώντας να μείνουν δύο έθνη απειλούμενα ανυπεράσπιστα θέτοντας μπροστά τα αρπακτικά της θέματα. Μόνον το τί θα οικονομήσουμε. Πάντα έτσι ήταν και έτσι παραμένει. Και θα παραμένει. Αδύνατος ο δίκαιος λόγος μπροστά στην κονόμα. Και ενώ ο Μπλίνκεν δεν επανήλθε δηλώνοντας,μόνον, πως η ένταξη είναι γεγονός,αποκαλύφθηκε πως οι δύο Σκανδιναβικές χώρες συνομιλούν για να τα βρούν με τους Τούρκους. Ο εκβιασμός ολοφάνερος.

Βεβαίως και υπάρχει άμεση λύση που είναι μία:
Να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη των 29 χωρών μελών που συμφωνούν, προς σύσταση μιας νέας παράλληλης Συμμαχίας των 31 πλέον χωρών με τό αυτό καταστατικό. Όλα ίδια με μόνη διαφορά την Τουρκία απούσα από αυτήν. Και χωρίς να καταργείται το υπάρχον ΝΑΤΟ προς αποφυγήν…..όποιων τυχόν ενστάσεων ή και ΒΕΤΟ. Αλλιώς τα Τούρκικα παιχνίδια δεν αντιμετωπίζονται, εφόσον δεν έχει προβλεφθεί αποβολή από το ΝΑΤΟ παιχνιδιάρας χώρας/τροχοπέδη όποια και νάναι αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ