Ρημάζουν την Αγιά Σοφιά! Τώρα ξύνουν τους τοίχους και παίρνουν κομμάτια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργή και θλίψη προκαλεί ο ασταμάτητος βανδαλισμός του ιστορικού μνημείου της Αγίας Σοφίας! Μετά από την καταστροφή της αυτοκρατορικής πύλης, τις φθορές σε διάφορα σημεία του ναού, τις εικόνες ντροπής με σκουπίδια, σκόνη και παπούτσια κρεμασμένα στους τοίχους, τώρα βλέπουμε να καταστρέφουν και τους τοίχους!

Τουρκικά ΜΜΕ που έφεραν στο φως τη δημοσιότητας εικόνες με γυναίκες οι οποίες φαίνονται να ξύνουν τους τοίχους του μνημείου που αποτελεί σύμβολο της Ορθοδοξίας, προκειμένου να πάρουν μαζί τους κομμάτια ως σουβενίρ!

240520220041545592480

Από την ώρα που οι Τούρκοι μετέτρεψαν σε τζαμί τον εμβληματικό ναό που συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έχει ξεκινήσει η καταστροφή του.

«Παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και τα τοποθετούν σε σακούλες. Κάποια εποχή δεν μπορούσε κανείς να βγάλει φωτογραφία με φλας, επειδή θα προκαλούνταν ζημιά στους τοίχους. Τώρα αποκολλούν κομμάτια από τους τοίχους και τα τοποθετούν σε σακούλες ως ενθύμια. Πού είναι ο σεβασμός, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αγία Σοφία που είναι όρθια εδώ και 1485 χρόνια; Προτού γίνουν χειρότερα τα πράγματα, παρακαλώ να σταματήσουν αυτά. Αυτό δεν αποτελεί λατρεία»σημειώνει χρήστης του διαδικτύου που ανέβασε τη φωτογραφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ