Νέος γύρος διαπλοκής υπό την αιγίδα του καθεστώτος Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για ένα «νέο γύρο γενικευμένης διαπλοκής υπό την αιγίδα ενός διεφθαρμένου και κοινωνικά ανάλγητου καθεστώτος» προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε πολλές φορές για καθεστώς προσθέτοντας με νόημα: «και δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη από όσα είπα».

«Δεν είστε πια μόνοι σας, επειδή ελέγχετε ως καθεστώς την ελευθερία του Τύπου, ταΐζετε με λίστες Πέτσα και κρατικές διαφημίσεις μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, παρακολουθείτε δημοσιογράφους που δεν σας αρέσουν. Τι άλλο έπρεπε να κάνετε για να είστε καθεστώς;», ρώτησε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «ο Κ. Μητσοτάκης για να πάει κάπου χρειάζεται δύο διμοιρίες ΟΠΚΕ. Έχετε όμως πλέον αντίπαλο. Όχι μόνο εμάς, αλλά και μία κοινωνία που θέλει να ζήσει καλύτερα. Τις νέες γενιές που έχετε απαξιώσει και σας απαξιώνουν. Τους μικρομεσαίους που προσπαθείτε να εξαφανίσετε προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τους εργαζόμενους που δεν αντέχουν άλλο καθήλωση των μισθών και περιστολή δικαιωμάτων».
«Ο Κ. Μητσοτάκης, όσο βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με τα τετριμμένα της καθημερινότητας των πολιτών και δεν είναι με το κρατικό αεροσκάφος για ιδιωτική επίσκεψη στις ΗΠΑ για να δει τελικούς NBA δίνοντας το παράδειγμα της ολιστικής αντίληψης για την ποιότητα ζωής, αντί να ασχοληθεί και να ψάχνει απαντήσεις στα υπαρξιακά ερωτήματα της κοινωνίας και της κλιματικής κρίσης, προσπαθεί να βρει απάντηση στο υπαρξιακό ερώτημα της κυβέρνησής του», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι «ο κλιματικός νόμος δεν είναι φτιαγμένος για να προστατεύσει το περιβάλλον αλλά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Μεταφέρει το κόστος στην κοινωνία».
«Αυτή είναι η ιδεολογία σας, αυτό κάνετε παντού. Στην Παιδεία νομοθετείτε υπέρ των κολεγίων, στην Υγεία υπέρ των ιδιωτικών ομίλων, στο Ασφαλιστικό υπέρ των funds. Το ίδιο κάνετε στο περιβάλλον και στην ενέργεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «άφησε το ράλι της αισχροκέρδειας σε ενέργεια και καύσιμα να συρρικνώνει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων».
«Δεν κληροδοτείτε απλά προβλήματα στην επόμενη κυβέρνηση, αλλά στις επόμενες γενιές. Ο κλιματικός σας νόμος αποτελεί ύβρι στις επόμενες γενιές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «η περιουσία της χώρας είναι η φύση και τα νιάτα της, όχι τα τζάκια της, ούτε οι λογαριασμοί των ολιγαρχών της. Αυτή την περιουσία θα την προστατεύσουμε με έναν νέο πραγματικό κλιματικό νόμο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε πολλές φορές στη νέα γενιά λέγοντας ότι «δεν θα κρατήσετε τη χώρα πίσω, οι πρώτοι που δεν θα σας αφήσουν να το κάνετε είναι οι νέοι και οι νέες της χώρας μας. Που τους καταδικάσατε σε ένα αβίωτο μέλλον, και τους δουλεύετε από πάνω με τις ανοησίες σας για ολιστική αντίληψη της ζωής. Αυτοί οι νέοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να αλλάξετε εσείς, το σύστημά σας και όχι το κλίμα. Οι νέοι θα δώσουν ολιστική απάντηση στην ολιστική αποτυχία σας».
Αναφερόμενος στη φορολόγηση των υπερκερδών ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση έκανε «μαγείρεμα με τα υπερκέρδη». «Παλεύετε να πέσει το καρτέλ της ενέργειας στα μαλακά, ενώ η κοινωνία πληρώνει υπέρογκους λογαριασμούς», είπε κάνοντας λόγο για «χρυσές δουλειές των χορηγών σας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ