Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 ετών η Βίκυ Σταμάτη και ο Νίκος Ζήγρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατηγορούνται ότι εισέπραξαν από κοινού πάνω από 770.000 ελβετικά φράγκα, τα οποία «ξέπλυναν» μέσω ασφαλιστικής σύμβασης
Σε φυλάκιση 4 ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η χήρα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και ο εξάδελφος του, Νίκος Ζήγρας, για την υπόθεση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.

Η κατηγορία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με το διαβατήριο και στο όνομα του εξαδέλφου του και της κ. Σταμάτη, καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων με τραπεζική επιταγή. Κατά την κατηγορία το ποσό προέρχεται από δωροδοκία του εκλιπόντος υπουργού.

Μέσω του συμβολαίου αυτού, ο Νίκος Ζήγρας και η κ. Σταμάτη εισέπρατταν ετήσια σύνταξη 33.000 ελβετικά φράγκα ο πρώτος και 30.000 η δεύτερη. Συνολικά, μετά την λύση του εν λόγω συμβολαίου, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εισέπραξαν ποσό που ξεπερνά τις 770.000 ελβετικά φράγκα, ποσό που με τον τρόπο αυτό «νομιμοποιήθηκε» χωρίς να φαίνεται ότι προέρχεται από «ωφελήματα» του τότε υπουργού για εξοπλιστικά προγράμματα.

Σε πρώτο βαθμό, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με αναστολή, που δόθηκε με χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ στον καθένα και απαγόρευσης εξόδου τους από την χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ