Κατάθεση «φωτιά» μάρτυρα στη δίκη Λιγνάδη: «Με χτύπησε χωρίς λόγο, με κλώτσησε και άρχισε να με ταρακουνά»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για σωματική αλλά και ψυχολογική κακοποίηση από την πλευρά προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη έανε λόγο μάρτυρας στην κατάθεσή της στο Δικαστήριο. Η μάρτυρας η οποία είχε καταθέσει και κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας και που κατά το παρελθόν είχε ερωτική σχέση με το Λιγνάδη περιέγραψε δύο περιστατικά σωματικής βίας που φέρεται να υπέστη από το σκηνοθέτη.

Με πληροφορίες απο το documentonews.gr
«Ήταν ξεκάθαρα βίαιος και δυο φορές με είχε χτυπήσει χωρίς λόγο» σημείωσε η μάρτυρας και συμπλήρωσε:

«Την πρώτη φορά με χτύπησε χωρίς λόγο. Έκανα πρόβα έναν μονόλογο, με κλώτσησε και άρχισε να με ταρακουνά».

Η ίδια υπογράμμισε πως γνώρισε το Λιγνάδη το 2000 για πρώτη φορά στην Πάτρα. Κατά την κατάθεσή της περιέγραψε μία σχέση γεμάτη εντάσεις, διακυμάνσεις, η οποία διεκόπη οριστικά το 2016. Μέχρι και το 2004 η σχέση τους ήταν καθαρά φιλική, μετά τα πράγματα αλλάξαν.

«Μετά την πρώτη επαφή έγινε απότομος. Εγώ ήμουν πολύ ερωτευμένη. Προς το καλοκαίρι γύρισε πάλι και ήθελε να βρεθούμε. Το 2004 ήρθε στη Πάρο με ένα αγόρι, ήμουν εκεί με την οικογένειά μου, υπήρξε διένεξη.

Πέρασε ένας χρόνος, ξαναήρθαμε σε επαφή. Πιεζόμουν από τη συμπεριφορά του, ήταν χειριστικός.

Το 2008 αποφάσισα να φύγω από την Αθήνα, γιατί πιεζόμουν. Είχα εγκλωβιστεί σε αυτήν την κατάσταση.

Έτσι πήγα εκεί μέχρι το 2012. Εκεί διαγνώστηκα με περιτονίτιδα, γύρισα στην Αθήνα. Το 2013 έκανα ξανά μια επαφή με τον Λιγνάδη μου είπε να χωρίσω από τον σύντροφό μου. Μετά σταματήσαμε να μιλάμε μέχρι το 2016 μου ξαναζήτησε επαφή, όμως του είπα ότι ακούγονται άσχημα πράγματα για σένα ότι συναναστρέφεσαι με νεαρά αγόρια».

Το αγόρι στην Πάρο και ο Λιγνάδης

Ερωτηθείς από την έδρα του Δικαστηρίου για το πως γνώριζε τις σχέσεις Λιγνάδη με ανήλικα αγόρια η μάρτυρας υπογράμμισε πως είχαν πέσει στην αντίληψη της σχετικές φήμες και πως ο κατηγορούμενος τις επιβεβαίωσε.

«Ναι, μου τις επιβεβαίωσε και τότε του είπα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Στην Πάρο τον είχα δει με ένα αγόρι. Μου είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά ηλικίας. Ήταν 16, αλλά προσπάθησε να μου το κρύψει. Το ίδιο αγόρι το 2005 ήταν στο σπίτι του κατηγορούμενου. Μου έλεγε ο κατηγορούμενος ότι τον ερωτεύονταν συνέχεια αγόρια και κορίτσια» τόνισε η μάρτυρας.

Ερωτηθείς επίσης για ποιο λόγο πήγε να καταθέσει το 2021, η ίδια υποστήριξε πως «ήθελε απλώς να σταματήσουν όλα αυτά.

«Ήθελα όταν ο ίδιος μου είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει σχέσεις με ανήλικα το θεώρησα μη ηθικό, ότι καταστρέφει ψυχές. Είχα μιλήσει νωρίτερα σε ψυχολόγο της αστυνομίας το 2017 για την πιεστική συμπεριφορά και πως ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Αναφέρθηκα στο όνομα του κατηγορούμενου. Μου είπε ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα σε ό,τι με αφορά και ότι δεν υπάρχει μήνυση σε βάρος του κατηγορούμενου για τα υπόλοιπα» κατέθεσε η μάρτυρας.

Άλλο ανήλικο αγόρι στο σπίτι του σκηνοθέτη

Η μάρτυρας έκανε επίσης λόγο και για ένα περιστατικό με ένα άλλο ανήλικο αγόρι στο σπίτι του σκηνοθέτη.

«Ήταν ένα αγόρι στο σπίτι, καθόταν στον καναπέ, αδύνατος, μικροκαμωμένος με ξανθά μαλλιά.

Ήμασταν με τον κατηγορούμενο στο υπνοδωμάτιο και είχαμε ξεκινήσει επαφή και τότε μου είπε ότι ήθελε να φωνάξει και το αγόρι στο δωμάτιο, ότι ήταν ένας μαθητής του. Του είπα ότι δεν θέλω και τότε μου είπε να φύγω και έφυγα.

Μόνη μου είχα διαπιστώσει ότι ήταν αμφισεξουαλικός. Άλλες στιγμές ένιωθα πολύ ερωτευμένη» κατέθεσε.

Η εξέταση της μάρτυρος θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξέταση από την πλευρά της υπεράσπισης Λιγνάδη του φίλου του τέταρτου καταγγέλλοντα, ο οποίος έχει καταθέσει ότι ήταν παρών στον βιασμό του.

Ο συνήγορος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, απηύθυνε δεκάδες ερωτήσεις στο μάρτυρα, αμφισβητώντας τα όσα είχε καταθέσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ