Τούρκικα ΜΜΕ φτιάχνουν κλίμα για εισβολή σε ελληνικά νησιά!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άγκυρα κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στο Αιγαίο με υπερπτήσεις και NAVTEX με αληθινά πυρά

28-05-2022 • 8:15
Επικίνδυνα κλιμακώνουν οι Τούρκοι την ένταση στο Αιγαίο με υπερπτήσεις και NAVTEX με αληθινά πυρά, καλλιεργώντας ταυτόχρονα φιλοπολεμικό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας τους, με τα ΜΜΕ να μιλούν απροκάλυπτα για νησιά που πρέπει να πάρει η Τουρκία και να καλούν σε κατάργηση ακόμη και των μορατόριουμ για ασκήσεις, προκειμένου να καταστραφεί ο ελληνικός τουρισμός.

Χαρακτηριστική είναι η τουρκική NAVTEX του σταθμού της Αττάλειας που δεσμεύει περιοχή πλησίον του Καστελόριζου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 31 Μαϊου έως και τις 2 Ιουνίου, επαναφέροντας τις μνήμες του καλοκαιριού του ’20, όταν το ελληνικό νησί είχε έλθει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος λόγω των τουρκικών προκλήσεων.

Ταυτόχρονα η Αγκυρα συνεχίζει τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις. Χθες, Παρασκευή, ένα μόνο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) προέβη σε 28 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, με τις δύο μάλιστα από αυτές να είναι υπερπτήσεις. Συγκεκριμένα, πέταξε στις 12.55 πάνω από το Μακρονήσι και στις 12.56 πάνω από το νησί Ανθρωποφάγοι στα 19.000 πόδια.

Την προκλητική πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν, όμως, φαίνεται ότι στηρίζουν -ακόμη και υπερθεματίζουν- αρκετά τουρκικά ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Aydinlik», η οποία σε πρωτοσέλιδο άρθρο της ζητά την ακύρωση του μορατόριουμ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για παύση στρατιωτικών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο Πέλαγος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να χτυπηθεί ο ελληνικός τουρισμός. «Ως απάντηση στην προκλητική στάση της Ελλάδας, η τουρκική κοινή γνώμη ζητά να ακυρωθεί για λίγο το μορατόριουμ στη Θάλασσα των Νήσων» γράφει η εφημερίδα, η οποία παραθέτει και στοιχεία από τα έσοδα της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό, τα οποία, όπως αναφέρει, χρησιμοποιούνται και για εξοπλιστικά προγράμματα. Καθώς, όπως παραδέχεται η εφημερίδα, η Τουρκία δεν έχει σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό στο Αιγαίο, μια «απάντηση» στην Αθήνα θα μπορούσε να ήταν αυτή ακριβώς η ακύρωση του μορατόριουμ.

C1B0183E B83E 4BAA 8D37 00A0AB5D313C

Ακόμη πιο προκλητικά και προβοκατόρικα ήταν όσα ακούστηκαν στο κεντρικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας CNN Turk, στο οποίο δημοσιογράφος διατύπωσε ξεκάθαρες απειλές κατά της χώρας μας. Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος της «Μιλιέτ» Ζαφέρ Σαχίν ισχυρίστηκε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν 152, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει καθοριστεί και τα οποία θα μπορούσε να καταλάβει η Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ