Ο Καντέρ τσαλαπάτησε φωτογραφιες του Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ-Φρίντομ (σ.σ. ελευθερία), ο οποίος γεννήθηκε στην Ελβετία από Τούρκους γονείς (μέχρι τα 17 του έμενε στην Τουρκία, όπου πήγε μετά τη γέννησή του) και μένει μόνιμα στις ΗΠΑ γιατί τον έχει επικηρύξει (επειδή είναι φίλος του Φετουλάχ Γκιουλέν) το καθεστώς Ερντογάν, του οποίου είναι σφοδρός επικριτής, προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση.

621DCA1A 7FD6 40F4 A8EF 9A00792AEE37

Ο Καντέρ, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο πήρε την αμερικανική υπηκοότητα (και τότε πρόσθεσε και το Φρίντομ στο όνομά του) συμμετείχε σε εκδήλωση που έγινε στο Όσλο από το Human Rights Foundation, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπάτησή τους.

Πέραν της φωτογραφίας του Ταγίπ Ερντογάν, την οποία πάτησε με έμφαση ο Καντέρ, ποδοπατήθηκαν και άλλες φωτογραφίες προσωπικοτήτων (όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Σι Τζινπίνγκ), που θεωρούνται ότι καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν φοβάμαι! Φτιάχτηκα για αυτό. Αυτό αξίζει στους αδίστακτους δικτάτορες. Μια μέρα οι γενναίοι άνθρωποι θα πατήσουν κάθε Δικτατορία εκεί έξω στον κόσμο και η αγάπη και η ειρήνη θα νικήσουν. Μια μικρή σημείωση για όλους εκεί έξω, μόνο ο Θεός μπορεί να με κρίνει, μην σπαταλάτε τη φρικτή ανάσα σας» έγραψε ο Καντέρ στο twitter αναρτώντας και τα σχετικά βίντεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ