Ο Νεοθωμανισμός αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον Ελληνισμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Νίκου Τοπούζη
 
Ο νεοσουλτάνος Ερντογάν δήλωσε ξεκάθαρα πως θέλει να “βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τους σημερινούς Βυζαντινούς που στήνουν ίντριγκες εναντίον της Τουρκίας”.
Αυτή η δήλωση έγινε χθες στις 29 Μαϊου 2022 στην Κωνσταντινούπολη, στη φιέστα για την Άλωση της Πόλης.
Εδώ και χρόνια φωνάζω πως ο Νεοθωμανισμός αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον Ελληνισμό, και ο Ερντογάν (ακόμη μια φορά) με επιβεβαιώνει. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτικών και αναλυτών ακόμη δεν έχει καταλάβει το μέγεθος της απειλής, αλλά και τον τρόπο ανάσχεσης αυτής.
Πέραν της προετοιμασίας που πρέπει να γίνει για την αποφυγή του πολέμου (ισχυροποίηση Ενόπλων Δυνάμεων, αύξηση αγροτικής – κτηνοτροφικής – βιομηχανικής παραγωγής, επίτευξη κοινωνικής συνοχής), πρέπει να δώσουμε και αδυσώπητο αγώνα σε θεωρητικό – ηθικό επίπεδο.
Το πρόβλημα του Νεοθωμανισμού είναι η ύπαρξη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, για συντομία “Βυζάντιο”. Η πολιτική και στρατηγική απόφαση του Παλαιολόγου να μην παραδώσει την Πόλη αλλά να πεθάνει πολεμώντας, κάνει τους Τούρκους καταπατητές και όχι νόμιμους διαδόχους.
Και αυτό ακριβώς το γεγονός είναι που δημιουργεί σαθρά θεμέλια στο δόγμα αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Γιατί Τουρκία δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ! Ήταν η κεκαλυμμένη προσπάθεια συντήρησης του ζωτικού χώρου των Οθωμανών, μέχρι την αναγέννηση της ισχύος τους.
Η απάντηση στους Νεοθωμανούς είναι η ” Γεωθρησκεία “. Η θεωρία μου πως Ελληνισμός και Ορθοδοξία δεν απειλούν Άραβες, Ιρανούς και Σλάβους. Και πως αυτές οι δύο πολιτισμικές αξίες αποτελούν ένα υπερόπλο της πατρίδας μας που μένει ανεκμετάλλευτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ