Φεσώνουν ασύστολα τα βενζινάδικα – Σε απόγνωση και οι πολίτες και οι βενζινάδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απίστευτες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων αλλά και το συνεχές ράλι στην βενζίνη έχει φέρει στην καθημερινότητά μας μία σειρά περιστατικών που θυμίζουν άλλες… εποχές! Κάποιοι πολίτες επιλέγουν να βάζουν καύσιμα και να φεύγουν χωρίς να πληρώσουν, και κάποιοι άλλοι ζητούν να τούς τα γράψουν στο… τεφτέρι!

Η πρόεδρος βενζινοπωλών, Μαρία Ζάγκα μίλησε για τα χρέη χιλιάδων ευρώ σε βενζινάδικα, αλλά και για εκείνους που βάζουν βενζίνη και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν. «Οι οδηγοί ζητούν… βερεσέ για λίγα καύσιμα» λέει με νόημα η κ. Ζάγκα, ενώ επισημαίνει ότι οι τιμές στα καύσιμα οδηγούνται σε ακραίο σημείο. Όπως αποκαλύπτουν μάλιστα πολλοί πρατηριούχοι, οδηγοί μηχανών βάζουν ακόμα και 3,5 ευρώ, ενώ δεν λείπουν και κάποιοι που γεμίζουν το ρεζερβουάρ και εξαφανίζονται.

Για το θέμα μίλησε και η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπώλων Μαγνησίας, Βάσω Κοντοχρήστου, η οποία εξήγησε ότι «επειδή υπάρχει πλαφόν στο μέσο περιθώριο κέρδους η τιμή αλλάζει μόνο όταν υπάρχει ανεφοδιασμός». Συγκεκριμένα δε για τη Μαγνησία, η ίδια ανέφερε πως και εκεί παρατηρείται το φαινόμενο της πίστωσης και πως όσοι πρατηριούχοι μπορούν, εξυπηρετούν τους οδηγούς. «Γενικότερα οι τιμές έχουν ξεφύγει, εδώ στη Μαγνησία είμαστε σχεδόν στο 2.28/lt, ενώ στην Αλόννησο κοντεύει τα 2.70/lt» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος ΙΝΚΑ, Αλέξης Αλεξόπουλος, σημείωσε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα σε δύο επίπεδα: το ένα αφορά τους ελέγχους το δεύτερο μία υπεύθυνη αντιμετώπιση από το κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ