Να παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ταξί και σε πλοία λέει η Επιτροπή των Ειδικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εισήγηση προς το υπ. Υγείας αναφέρει ότι οι πολίτες θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα στα ταξί, στο εσωτερικό των πλοίων και στα φαρμακεία.

Στα κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται μόνο: όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας, ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Στα επιβατηγά πλοία: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες. Το μέτρο θα επεναξεταστεί στο τέλος Ιουνίου.

Στα ημερόπλοια: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Aπό σήμερα καταργείται η χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Η άρση του μέτρου θα ισχύει έως 15 Σεπτεμβρίου 2022 οπότε και αναμένονται νέες αποφάσεις και επιστροφή των εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε:

νοσοκομεία,
ιατρεία,
οίκους ευγηρίας και
σε ΜΜΜ χωρίς αριθμημένη θέση όπως είναι τα λεωφορεία, το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για την κατάργηση της μάσκας στα αεροπλάνα, με τους επιβάτες να βρίσκονται σε μικρό και κλειστό χώρο.

Με μάσκα οι εξετάσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια

Χωρίς μάσκα θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μαθητές και φοιτητές, ωστόσο το μέτρο θα είναι υποχρεωτικό κατά την διάρκεια των εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ