Η αποστρατιωτικοποίηση προηγείται πάντα της εισβολής: Θυμηθείτε τη μεραρχία…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούγεται,γράφεται, σχολιάζεται, αναλύεται, προβλέπεται, κρίνεται/κατακρίνεται τι ότι πείς.
Αλλού καλοπροαίρετα αλλού ετσιθελικά. Όμως η ιστορία είναι μία σύμφωνα με τα κατά καιρούς δρώμενα και συμβαίνοντα, άν και αυτά σε αυτή, την Ιστορία, δικαιολογούνται ενίοτε αντιθέτως, καί περνούν.

Σήμερα με την απειλή των Τούρκων «μπρός στα μούτρα μας» και να είμαστε, έτσι όπως είμαστε, δεν οφελεί Χατζατζαριλίκη του τύπου χωρών της πρώην σοσιαλιστικής Κεντρικής Ευρώπης σαν παράδειγμα αφού αυτές δεν έχουν διασυνοριακές μεταξύ τους απειλές, αφού δι αυτούς η Τουρκία …..κάποτε ήταν, σήμερα όχι. Στο μέλλον; Αυτό «κείται μακράν» και καθαρίσανε με το ενεργειακό τους και όχι μόνον.

Η Ιστορία λοιπόν διδάσκει πως χωρίς τις ΗΠΑ το Ισραήλ δεν θα υπήρχε. Όπως Ν. Κορέα, Ταιβάν. Όπως και οι Τούρκοι δεν θα ήσαν σήμερα…..αυτό που είναι.
Δεν χρειάζονται άλλα. Υπάρχουν τόσα πολλά στο πλανήτη. Η Ελλάδα λοιπόν τί πρέπει να είναι; Να αγνοήσει απαίτηση των ΗΠΑ για το Ιρανικό τάνκερ;

Να υπακούσει την «παραίνεση» Ιράν να μήν γίνεται υπηρέτης Αμερικανικών συμφερόντων όντας στηρικτής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας; Και τί να πράξει; Να πάει με το Ιράν που είναι κ,, ος και βρακί με τον Ερντογάν; Μήπως πρέπει να αφοπλίσθούν και τα νησιά;

Το έπραξε η Επταετία στην Κύπρο νομίζοντας πως εξασφάλισε την Ειρήνη ( έτσι νόμιζε ) για τούς Έλληνες, και είδαμε. Το ίδιο κόλπο καρμπόν προσπαθούν να περάσουν και σήμερα, όμως αυτό ακόμα, δεν τους βγαίνει.

Οι «ίσες αποστάσεις» που διατυπώνονται και εμείς δυσανασχετούμε, δεν είναι Ελλάδα αφόπλισε τα νησιά σου. Μάλλον είναι …Δένδιας. «Αποσύρετε απειλές πολέμου και εμείς….» ταύτα και μένουμε, αφού δεν αναλάβαμε το κόστος του οπλισμού των νησιών για κανένα άλλο λόγο. Ας μη κάνουμε άλλα βιαστικά λάθη πριν βεβαιωθούμε για το σωστό, αφού δεν μπορούμε, (πλην Μακρόν;) να τα έχουμε όλα και απόλυτα τώρα.

Ας εξασφαλίσουμε τώρα τα εφικτά, και μετέπειτα ίσως και (όλα;) τα υπόλοιπα, αφού το Διεθνές Δίκαιο ευνοεί, και ευνοεί απόλυτα χωρίς τις κουμπουριές. Εκεί υπάρχει το «αλλά».

Ποιός το ξεκίνησε καί μπλα μπλα ο χρόνος να περνά με κέρδος τυχόν «κυριευμένα» όπως Κύπρος.

ΜΠ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ