Γκάγκα: Δεν κλείνει το Καραμανδάνειο, μετακινούνται αναισθησιολόγοι από την Αθήνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με προσωρινή…μετακίνηση αναισθησιολόγων από την Αθήνα θα καλυφθεί το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, αναφέρει σε δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έχοντας πιθανότατα την πεποίθηση ότι το ζήτημα θα λυθεί με τον τρόπο αυτό, ενώ είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα από τα αμέτρητα «μπαλώματα» με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαφανίσει τα προβλήματα!

Συγκεκριμένα, η ίδια επισημαίνει ότι «στην παρούσα συγκυρία, οι τέσσερις αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια», ενώ προσθέτει πως: «ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για εθελοντική προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα των μικρών ασθενών. Είναι δε σε διαδικασία προκήρυξης οι δύο θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο».

Η αναπληρώτρια υπουργός καταλήγει επισημαίνοντας ότι «στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα χειρουργικά περιστατικά θα μπορούν να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνει ότι δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του Καραμανδάνειου. Κανένα νοσοκομείο δεν κλείνει. Αντίθετα, αναβαθμίζονται».

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου, Νευροχειρουργός και Διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, «απάντησε» στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας με ένα tweet, στον προσωπικό του λογαριασμό:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ