Αυθόρμητη διαμαρτυρία φορτηγατζήδων στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίπου 300 οδηγοί φορτηγών πραγματοποίησαν «αυθόρμητη» διαμαρτυρία γύρω στις 10:30 το πρωί στο συνοριακό πέρασμα Kapitan Andreevo, δυσαρεστημένοι από τη δύσκολη κυκλοφορία.

Είχαν αναρτήσει αφίσες και κρατούσαν πανό απαιτώντας τον ταχύτερο χειρισμό των φορτηγών και φώναζαν «Παραιτηθείτε».

Οι διαδηλωτές δεν είχαν άδεια να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση και δημιούργησαν πρόσθετες δυσκολίες στην κυκλοφορία των συνόρων, μετέδωσε το BTA.

Η «αυθόρμητη» διαμαρτυρία, όπως ορίζουν οι διοργανωτές της, έλαβε χώρα την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών Νικολάι Σαμπέβ συναντούσε τους Τούρκους ομολόγους της σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος με τις διελεύσεις.

Εκτός από τον υπουργό, ήταν και οι βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου των Υπηρεσιών, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξωτερική σύσκεψη στα νότια  βουλγαρικά σύνορά.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπλοκάρουν την κοινοβουλευτική συνοδεία, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Πέταρ Τοντόροφ και ο Διευθυντής της Συνοριακής Αστυνομίας Ντεγιάν Μολόφ , αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Αναβρασμός υπάρχει στο συνοριακό σημείο ελέγχου Kapitan Andreevo για περίπου δύο μήνες, όταν οι αρχές απομάκρυναν την εταιρεία Eurolab, η οποία διενήργησε φυτοϋγειονομικό έλεγχο, από το σημείο ελέγχου.

Αφαιρέθηκε από το πόστο γιατί το συμβόλαιό της, που υπογράφηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αποδείχθηκε άκυρο.

Οδηγοί: Περιμένουμε στην ουρά έξι ημέρες!

 

Οι οδηγοί είπαν ότι ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν έξι ημέρες για να εισέλθουν στη Βουλγαρία από την Τουρκία , κάτι που όπως λένε είναι απαράδεκτο. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό που συμβαίνει τώρα με τις τεράστιες ουρές προκαλείται από το κλείσιμο του ιδιωτικού εργαστηρίου φυτοϋγειονομικού ελέγχου στο σημείο ελέγχου.

«Εδώ και αρκετούς μήνες προειδοποιούμε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πολιτικές μεταφορών που πρέπει να εφαρμοστούν από τον υπουργό », δήλωσε ο Γιόρνταν Αραμπατζίεφ, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Διεθνών Μεταφορέων.

«Εδώ χρειάζονται βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα. Είναι σαφές ότι αυτό το σημείο δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη ροή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υποσχέσεις του υπουργού Σάμπεφ από τον Ιανουάριο για αύξηση της χωρητικότητας κατά 30% δεν έχουν εκπληρωθεί.

Στις 2 το μεσημέρι, οι μεταφορείς σταμάτησαν τη διαμαρτυρία, αλλά υποσχέθηκαν να κάνουν νέες.

mediapool.bg

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ