Άδεια μεταφοράς πετρελαίου στην Ευρώπη από τον “εχθρό” των ΗΠΑ Μαδούρο…έδωσε ο Μπάιντεν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βενεζουέλα απελευθέρωσε δύο φυλακισμένους αμερικανούς πολίτες την Τρίτη, σε μια προφανή χειρονομία καλής θέλησης προς την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία έχει προσεγγίσει το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο καθώς αναζητά βοήθεια για να κλείσει τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

madoyro1

Η απελευθέρωση των Αμερικανών υπηκόων Γκουστάβο Καρντένας και Χοσέ Αλμπέρτο ​​Φερνάντες  ακολούθησε επίσκεψη το Σαββατοκύριακο ανώτερων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την οποία ο Μαδούρο περιέγραψε ως «σεβαστή, εγκάρδια, πολύ διπλωματική».

Η Βενεζουέλα , βασικός σύμμαχος του Κρεμλίνου, έχει αναδειχθεί ως πιθανή εναλλακτική πηγή πετρελαίου καθώς η Ουάσιγκτον αναζητά τρόπους να προκαλέσει οικονομικό πόνο στη Ρωσία, περιορίζοντας επίσης τον πόνο για τους αμερικανούς καταναλωτές που εκτίθενται στην αύξηση των τιμών των καυσίμων. 

Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, σκοπός του ταξιδιού στη Βενεζουέλα ήταν να συζητηθεί μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής ασφάλειας.

france24.com

madoyro2

Η ιταλική εταιρεία πετρελαίου Eni SpA και η ισπανική Repsol SA, θα μπορούσαν να αρχίσουν να στέλνουν πετρέλαιο Βενεζουέλας στην Ευρώπη το συντομότερο τον επόμενο μήνα για να αντισταθμίσουν το ρωσικό, είπαν πέντε άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ξεκινώντας εκ νέου το πετρέλαιο για -Οι ανταλλαγές χρέους σταμάτησαν πριν από δύο χρόνια, όταν η Ουάσιγκτον ενίσχυσε τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα.

Ο όγκος του πετρελαίου που αναμένεται να λάβουν η Eni και η Repsol δεν είναι μεγάλος, είπε ένας από τους ανθρώπους, και οποιαδήποτε επίδραση στις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα είναι μέτρια. Ωστόσο, το πράσινο φως της Ουάσιγκτον για την επανέναρξη των ροών πετρελαίου της Βενεζουέλας προς την Ευρώπη, θα μπορούσε να δώσει μια συμβολική ώθηση στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδωσε το νεύμα στις δύο εταιρείες να επαναλάβουν τις αποστολές με μια επιστολή… Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ελπίζει ότι το αργό πετρέλαιο της Βενεζουέλας μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία και να ανακατευθύνει ορισμένα από τα φορτία της Βενεζουέλας από την Κίνα. Το να παρακινηθεί ο Μαδούρο να ξαναρχίσει τις πολιτικές συνομιλίες με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας είναι ένας άλλος στόχος, είπαν δύο από τους ανθρώπους στο Reuters.

Οι δύο ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, οι οποίες έχουν κοινοπραξίες με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA, μπορούν να υπολογίζουν τα αργά φορτία σε απλήρωτα χρέη και καθυστερημένα μερίσματα, ανέφερε ο λαός.

Μια βασική προϋπόθεση, είπε ένας από τους ανθρώπους, ήταν ότι το πετρέλαιο που έλαβε “πρέπει να πάει στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να μεταπωληθεί αλλού”.

Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η PDVSA δεν θα επωφεληθεί οικονομικά από αυτές τις συναλλαγές χωρίς μετρητά, σε αντίθεση με τις τρέχουσες πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας στην Κίνα, είπε αυτό το πρόσωπο. Η Κίνα δεν έχει υπογράψει τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία και συνέχισε να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο παρά τις εκκλήσεις των ΗΠΑ.

Οι εξουσιοδοτήσεις ήρθαν τον περασμένο μήνα, αλλά λεπτομέρειες και περιορισμοί μεταπώλησης δεν έχουν αναφερθεί προηγουμένως.

Η Eni (ENI.MI) και η Repsol (REP.MC) δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

reuters.com

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ