Ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στην βόρεια Συρία έπειτα από την έκκληση των Κούρδων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από το συριακό μέτωπο, δείχνουν μονάδες του ρωσικού στρατού να προωθούνται στο βορειοανατολικό άκρο της Συρίας, στην Αλ Χασακά. Αυτές οι κινήσεις γίνονται λίγες ώρες μετά την έκκληση του διοικητή του SDF.

Ο διοικητής των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF), Mazloum Abdi, ανακοίνωσε εχθές όπως μετέδωσε το Reuters, την πρόθεση των δυνάμεων του να συντονιστούν με τη συριακή κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απειλές της Άγκυρας για έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

4DD4C9D0 7545 4032 BE9A 05D55D8F26C2

Στο βίντεο με την μετακίνηση των ρωσικών δυνάμεων φαίνονται τουλάχιστον δύο συστοιχίες «Pantsir-S1», οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως στο Ουκρανικό μέτωπο κατά των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις (φωτό). Από το βίντεο δεν είναι εφικτό να δούμε εάν πρόκειται για την έκδοση με το ενσωματωμένο ραντάρ νέας γενιάς που ευθύνεται για την κατάρριψη δεκάδων Bayraktar στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η προώθηση πάντως τέτοιων οπλικών συστημάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, που καλύπτει συγχρόνως και μέρος του ιρακινού Κουρδιστάν, ενόψει της τουρκικής εισβολής, δείχνει ότι οι Ρώσοι δεν θα μείνουν αμέτοχοι σε περίπτωση τουρκικής εισβολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ