Σάλος στην Ουκρανία με την κορυφαία αξιωματούχο και την έπαυλη στην Ελβετία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επικεφαλής της επιτροπής για την επιτροπή των ανθρώπινων δικαιωμάτων της χώρας, Lyudmyla Denisova, απολύθηκε αιφνιδίως από την κυβέρνηση Ζελένσκι πριν από λίγες ημέρες. Η απόφαση αυτή του Ζελένσκι είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, διότι η Ντενίσοβα ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στα δυτικά ΜΜΕ, αφού «αποκάλυπτε» εγκλήματα πολέμου των ρωσικών δυνάμεων με έμφαση στα σεξουαλικά εγκλήματα.

Είχε δεχτεί σκληρή κριτική ακόμα και εντός Ουκρανίας, λόγω των λεπτομερειών που έδινε για την τέλεση των σεξουαλικών εγκλημάτων, χωρίς όμως ποτέ να έχει δώσει περισσότερα στοιχεία για τα θύματα ή τους δράστες. Με αποτέλεσμα η ρωσική πλευρά να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της και να τους διαψεύδει.

Τα δυτικά ΜΜΕ όμως προέβαλαν ανελλιπώς κάθε δήλωση της, χωρίς ίχνος προβληματισμού οι αμφισβήτησης — πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Μία εξήγηση για την αιφνίδια απόφαση του Ζελένσκι να παύσει την Ντενίσοβα, μπορεί να είναι η αποκάλυψη ότι φέρεται να αγόρασε πολυτελέστατη βίλα στην Ελβετία, αξίας σχεδόν 10 εκατομμυρίων $! Με τα έγγραφα να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Κάποιοι βέβαια μιλούν για «προβοκάτσια Ζελένσκι» προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση του.

Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάντως κατηγορούν τον Ζελένσκι για την αποπομπή της Ντενίσοβα, θεωρώντας ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες.

Δείτε το έγγραφο με την βίλα της Ντενίσοβα

FD66A769 5C0A 4DD3 9AA1 05A837A28023

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ