Ο Ερντογάν απείλησε την Ελλάδα με εισβολή μπροστά στα απαθή βλέμματα “συμμάχων”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

100 χρόνια μετά την γενοκτονία της Ιωνίας, απειλεί με νέα γενοκτονία τους Έλληνες!

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε μετά το σόου στη Σμύρνη με την άσκηση «EFES 22» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

«Δεν αστειεύομαι, μιλώ σοβαρά, μην εξοπλίζετε τα νησιά που βρίσκονται σε καθεστώς αποστρατικοποίησης», είπε απευθυνόμενος στην Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη όπου πραγματοποιείται η άσκηση «EFES 22».

Πιστός στο ραντεβού των… προκλήσεων ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας, «κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να μπουν στην ατζέντα με λόγια και πράξεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι τέτοια πράγματα δεν θα περάσουν έτσι».

Κάλεσε δε τη χώρα μας να τηρεί τους διεθνείς κανόνες.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε, παράλληλα, έμμεση αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, καλώντας την «να μείνει μακριά από ενέργειες που θα την κάνουν να μετανιώσει και να απογοητευθεί όπως έκανε πριν από έναν αιώνα».

Τέλος, έκλεισε την εμπρηστική ομιλία του με μία προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μάλλον ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει τουρισμό στα νησιά και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε.

Η άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων EFES 2022 στη Σμύρνη στην οποία έδωσαν το «παρών» ο Τούρκος προεδρος μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί περιελάμβανε και σενάριο για «απόβαση σε νησιά».

Στα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπ. Άμυνας πριν την έναρξη της άσκησης φαίνονται ελικόπτερα του στρατού ξηράς της Τουρκίας να μεταφέρουν οβιδοβόλα και πυρβολικό σε ακτή, κομάντος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού να καταστρέφουν με ρουκέτες ένα ραντάρ και στόχους να καταστρέφονται με πυρά πυροβολικού από τις τουρκικές κορβέτες κλάσης ADA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ