Η Σουηδία αντικαθιστά τα γηρασμένα C-130H με μεταχειρισμένα Ιταλικά C-130J… Εμείς τι κάνουμε;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σουηδικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να μην αναβαθμίσει τα γηρασμένα αεροσκάφη C-130H, επιλέγοντας αντ’ αυτού την αγορά μεταχειρισμένων νεότερων ιταλικών μεταφορικών αεροσκαφών C-130J.

Αυτό αποκάλυψε το υπουργείο Άμυνας στην τελευταία ενημέρωση του προϋπολογισμού Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρεται λεπτομερώς, η αντικατάσταση σχεδιάζεται να είναι σταδιακή, με τη Σουηδία να αγοράζει αρχικά τέσσερα C-130J από την Ιταλία. Δύο από τα αεροσκάφη πρόκειται να φτάσουν στη Σουηδία το 2023 και θα αναβαθμιστούν σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Αρχηγό της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχο Carl-Johan Edström, ο οποίος είπε στο Airforces Monthly ότι ήλπιζε ότι θα μπορούσαν να αγοραστούν δύο ακόμη αεροσκάφη από την Ιταλία, με στόχο την πλήρη αντικατάσταση των έξι C-130H που βρίσκονται σε υπηρεσία.

Το Hercules στην Σουηδία βρίσκεται σε υπηρεσία από τη δεκαετία του 1960 και είναι ένας από τους παλαιότερους στόλους Hercules στην Ευρώπη.

Το αεροσκάφος C-130J που θα μεταφέρει η Ιταλία στη Σουηδία αναμένεται να προέλθει από την 46ª Brigata Aerea Silvio Angelucci στην Πίζα/Σαν Τζιούστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ