Προκλητικός ακόμη μία φορά ο Τσαβούσογλου, απο την κατεχόμενη Λευκωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά το χθεσινό κρεσέντο δηλώσεων του Ερντογάν κατά της Ελλάδας τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την κατεχόμενη Λευκωσία, όπου συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ.

Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τη χώρα μας ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, λέγοντας ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να δώσει νομικά τεκμηριωμένες απαντήσεις στις παραβιάσεις», προσθέτοντας ότι απλώς πηγαίνει διεθνή κοινότητα και «κλαίγεται ότι η Τουρκία θα μας επιτεθεί».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει κάτι μέσω της εχθρότητας προς την Τουρκία και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να κάνει λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μην δώσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία μαχητικά F-16. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του απόστρατου αντιναυάρχου Γιάννη Εγκολφόπουλου. Ο τελευταίος είχε πει: «Αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί και ξέρετε αυτό τους το φυλάμε από τα Ίμια».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έδωσε την δική του εριστική απάντηση: «Δεν έχει νόημα να απαντήσουμε σε απόστρατους αξιωματικούς» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να προσθέσει: «Αν είχε το θάρρος ας το έκανε. Δεν υπάρχει λόγος να παρηγορούν τον εαυτό τους με κούφια λόγια».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, επανέλαβε τη θέση του για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση δύο ίσων κυρίαρχων κρατώ, ενώ για το άνοιγμα των Βαρωσίων ισχυρίστηκε ότι δεν παραβιέαζεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά επιχειρούν αν παρουσιάσουν το θέμα σαν μία νέα εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ