Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Μείωση κατά 23% της χονδρικής τιμής του ρεύματος στην Ισπανια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειώθηκε κατά 23% η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ισπανία μετά την έναρξη ισχύος του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, που εξασφάλισαν από την ΕΕ οι δύο χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου.
Η μέση τιμή ανά μεγαβατώρα (MWh) μειώνεται από σήμερα κατά μέσο όρο στα 165 ευρώ από τα 214 ευρώ, σύμφωνα με τη δημοπρασία του Διαχειριστή της Ιβηρικής Ενεργειακής Αγοράς (ΟΜΗΕ). Η υψηλότερη τιμή χονδρικής θα είναι μεταξύ 24.00 και 01.00 που θα φτάνει στα 194 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh), ενώ η χαμηλότερη θα είναι μεταξύ 15.00 και 16.00 που θα ανέρχεται γύρω στα 144 ευρώ.
Η ισπανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι οι τιμές θα μειωθούν κατά περισσότερο από 30% στη χονδρική αγορά και μεταξύ 15% και 20% στα τιμολόγια των νοικοκυριών που έχουν ρυθμιζόμενο επιτόκιο. Ο τελικός αντίκτυπος του μηχανισμού στις τιμές θα εξαρτηθεί από την τιμή του φυσικού αερίου (το κόστος αποζημίωσης θα κυμαίνεται από αυτήν), τον όγκο του αερίου που είναι απαραίτητος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κάθε μέρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ