Χαστούκι των Ρώσων στην Τουρκία για τη Συρία: Ασύνδετη επιχείρηση, θα προκαλέσει κλιμάκωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην «ακολούθησε» το ΝΑΤΟ στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά η Μόσχα δεν τον στηρίζει στη νέα εισβολή που θέλει να επιχειρήσει στη Συρία. «Ασύνετη» χαρακτηρίστηκε η επιχείρηση.

Το… μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία για την επιχείρηση στη βόρεια Συρία, με στόχο τους Κούρδους ξανά, μετέφερε ο Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, ο ειδικός επιτετραμμένος της Μόσχας για τη Συρία.

Με πληροφορίες απο το newsit.gr

Η κυβέρνηση της Ρωσίας θεωρεί ότι ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη συριακή επικράτεια θα ήταν ασύνετη, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση, δήλωσε ο Λαβρέντιεφ, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Λαβρέντιεφ είπε επίσης πως η Μόσχα δεν θεωρεί πλέον τη Γενεύη την κατάλληλη τοποθεσία για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντίπαλων πλευρών στον συριακό πόλεμο, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ρώσος επιτετραμμένος βρίσκεται σήμερα (15.06.2022) στη Νουρ-Σουλτάν (Καζακστάν) για συνομιλίες με απεσταλμένους της Τουρκίας, του Ιράν, της κυβέρνησης της Συρίας και αντικαθεστωτικών παρατάξεων.

Η Τουρκία έχει διαμηνύσει πως ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα ευρείας κλίμακας επιχείρηση στη Συρία γιατί οι ΗΠΑ και η Ρωσία αθέτησαν τις υποσχέσεις τους να κρατήσουν την κουρδική ένοπλη οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα της μετά την προηγούμενη επιχείρηση του τουρκικού στρατού (το 2019) και επειδή οι επιθέσεις από πλευράς YPG έχουν αυξηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ