Σοβαρότατη καταγγελία απο την Μαρια Δεναξα για τηλεφωνικές απατες με τους κωδικούς taxis

🔴 ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΗ

📌 Mε κάλεσαν από το νούμερο 6934499184 λέγοντας μου πως είναι από το λογιστήριο, για να πέσω στην παγίδα.

– Τους ρωτάω πιο λογιστήριο και απαντούν της Ερμούπολης (νόμιζα πως είναι ο λογιστής μου)

– Ρωτάω πως λέγεται ο λογιστής μου;

Μου απαντά η σχεδόν αγενής, τραχιά ανδρική φωνή, πως πήρε για το επίδομα των 600 ευρώ, το οποίο θα χάσω γιατί δεν έκανα την καταχώρηση μέσω του e-mail που μου έστειλε το λογιστήριο την προηγούμενη εβδομάδα και να του δώσω τους κωδικούς του TAXIS, για να με βοηθήσει στην καταχώρηση.

Απαντώ πως δεν είχα λάβει κανένα e-mail από το λογιστή μου την προηγουμένη εβδομάδα και ερωτώ γιατί δεν με πήρε ο ίδιος με τον οποίο έχουμε τακτική επικοινωνία.

Η απάντηση που έλαβα είναι πως έχει πολύ δουλειά και πως έβαλε εκείνον να το κάνει. Επαναλαμβάνει πως λήγει η διορία των 600 ευρώ και πως θα τα χάσω. Είναι βιαστικός. Ξαναζητάει τους κωδικούς και μου λέει, λοιπόν ποιον τραπεζικό λογαριασμό έχεις δηλώσει; Αυτόν της Εθνικής ή της Αlpha;

Δεν έχω λογαριασμό σε καμία από τις δυο τράπεζες, του το λέω.
Μου λεει α ναι σωστά…μισό…α ναι έχεις στην Πειραιώς που αρχίζει από 0049…Δεν έδωσε ολόκληρο τον αριθμό. Προφανώς γνωρίζει πως οι λογαριασμοί της Πειραιώς ενδεχομένως να ξεκινούν απο 0049…

Ξαναρωτάει τους κωδικούς του ΤΑΧΙΣ …Ομως επειδή είχα καταλάβει πως πρόκειται για απάτη, του λέω κοιτα σε παίρνω σε ένα λεπτό πίσω γιατί με ζητούν από τη δουλειά μου.

Ο τύπος μου απαντά μα γιατί να με ξαναπάρεις πίσω αφού βλέπεις το νούμερο μου.
Του λεω δεν μπορώ τώρα και κλείνει το τηλέφωνο καταλαβαίνοντας πως τον έχω καταλάβει!

Αμέσως επικοινωνώ με το λογιστή μου για να του αναφέρω το περιστατικό. Μου λέει πως γίνεται συστηματικά αυτό και επιβεβαιώνει πως πρόκειται για απάτη.

Βρήκαν το τηλέφωνο μου επειδή χθες έβαλα μια αγγελία

🔴 Συμβουλή: Οποιος σας παίρνει τηλέφωνο και σας ζητά προσωπικά στοιχεία, να τον “βομβαρδίζεται” με ερωτήσεις. Ο απατεώνας δεν γνώριζε ούτε το όνομα μου, ούτε το όνομα του λογιστή μου, μόνο το “Ερμούπολη” απο την αγγελία.

Ακόμα κι αν είστε σίγουροι πως δεν είναι απάτη, να τους λέτε πως θα τους καλέσετε πίσω για λόγους ασφαλείας ή χ, ψ λόγους Αυτά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ