Πούτιν: Κόψτε το λαιμό σας, θέλω ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι το τέλος του χρόνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από λίγο ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού να κάνει τα αδύνατα – δυνατά, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία να μπει σε τροχιά που θα μπορεί να καλύψει τόσο τις ανάγκες της ρωσικής αγοράς, όσο και να θέσει τις βάσεις για ανάπτυξη μοντέλων που θα εξασφαλίζουν παγκόσμια ανταγωνιστικότητα.

Το χρονοδιάγραμμα που επέβαλε είναι εξαιρετικά σκληρό. 1 Σεπτεμβρίου πρέπει να υπάρξει έτοιμο το σχέδιο αναμόρφωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ρωσίας και μέχρι το τέλος του έτους να ξεκινήσει η υλοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου.

Πρόκειται για ένα τεράστιο, προσωπικό στοίχημα για τον ρώσο πρόεδρο, αφού η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω των δυτικών κυρώσεων, στο κομμάτι της αυτοκίνησης. Εάν τα καταφέρει, τότε η Ρωσία θα έχει αγγίξει το μοντέλο σχεδόν απόλυτης αυτάρκειας. Και φυσικά θα εκτίναξη υπέρ του το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας του.

Συγκεκριμένα:

-Ο Πούτιν απαίτησε να εφαρμοστούν όλες οι αποφάσεις για την ανάπτυξη της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας χωρίς περιττές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις

Κάθε θέση εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία υποστηρίζει εννέα θέσεις εργασίας σε άλλους κλάδους

Ο Πούτιν έδωσε εντολή να εκπονηθεί μια ενημερωμένη στρατηγική για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έως την 1η Σεπτεμβρίου

Ο Πούτιν απαίτησε να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο μέχρι το τέλος του έτους, ώστε η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της Ρωσικής αγοράς.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή να ληφθεί υπόψη στην επικαιροποιημένη στρατηγική για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας η παρουσία κρίσιμων τεχνολογιών στη Ρωσική Ομοσπονδία για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο στοίχημα τόσο για την προσθήκη βιομηχανία όσο και προσωπικά για τον Ρώσο πρόεδρο. Εάν καταφέρει κι αυτό, τότε η Ρωσία θα μπορέσει να καλύψει και άλλους τομείς, αρκετά ευκολότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ