Σάλος με τον Μητσοτάκη: Οι βουλευτές μου ειναι για τα πανηγύρια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση ειλικρίνειας του πρωθυπουργού;

Απιστευτη σκηνή
Ο Κυριακος μιλά υποτιμητικά και με αποστροφή για τους βουλευτές του.
Οταν ψηφοφόρος του,στην Καλαμάτα,ζήτησε «να βάλει τους βουλευτές να χορεύουν στο ένα πόδι» απάντησε ενοχλημένος «άλλη δουλειά δεν κάνουν,μόνο για τα πανηγύρια είναι».

https://twitter.com/marka2_/status/1537506459025653761?s=21&t=IOJD6TFlue_QpLvDwELmeQ

Ειναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγος της ΝΔ να εχει αυτή την υποτιμητική άποψη για τους βουλευτές του, οι οποίοι τον στηρίζουν με την ψήφο τους στη βουλη; Ούτε στην επταετία δεν είχαν τέτοια ποταπή άποψη για τους βουλευτές.

Ως φεουδάρχης του μεσαίωνα ο Κυριάκος νομίζει πως έχει κληρονομικό δικαίωμα πάνω στις ζωής και της περιουσίας των υπηκόων του…

Παριστάνει τον προοδευτικό, τον σύγχρονο και μοντέρνο πολιτικό, τον δήθεν ανανεωτικό. Στην ουσία όμως είναι ότι πιο παλαιολιθικό και θλιβερό έχει περάσει από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας, τουλάχιστον στην μεταπολίτευση.

Ο λόγος φυσικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον άνθρωπο με την απόλυτη ανυπαρξία ηθικής και ενσυναίσθησης. Που δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει σε κάθε στιγμή.

Ποιος πρωθυπουργός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους θα τολμούσε να βάλει χέρι ακόμα και στις αγροτικές επιδοτήσεις ώστε να τσεπώσει το ευτελές ποσό των οκτώμισι χιλιάδων ευρώ; Θα ήταν αδιανόητο έστω και να το σκεφτεί οποιοσδήποτε πολιτικός που σέβεται τους ψηφοφόρους του, αλλά κυρίως σέβεται τον εαυτό του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως είναι κάτι διαφορετικό. Αντί για πρωθυπουργό σύγχρονου δυτικού κράτους, θυμίζει βάρβαρο φεουδάρχη του μεσαίωνα, ο οποίος θεωρεί ότι έχει δικαίωμα στις περιουσίες αλλά και τις ζωές των πολιτών – υπηκόων του.

Για αυτό φυσικά ευθύνονται και οι «αυλικοί» του, που αντί να τον συμβουλεύουν να επιδεικνύει έστω και ένα ψήγμα ήθους, ακόμα και υποκριτικά, τον ωθούν σε απολύτως βάρβαρες συμπεριφορές που όσο κι αν τις καλλωπίσουν, κάποια στιγμή θα γκρεμιστούν ως χάρτινος πύργος συμπαρασύροντας μαζί με τον μονάρχη και όλον τον περίγυρό του.

Ποιος φυσιολογικός, δημοκρατικά εκλεγμένος πολιτικός θα ανεχόταν να τον αποκαλούν με βιβλικά και μυθικά προσωνυμία; Ποιος δεν θα είχε πετάξει με τις κλωτσιές από το γραφείο του τον «οσφυοκάμπτη» που θα του έφερνε στην αποδελτίωση πανηγυρικά άρθρα που τον αποκαλούν ως Μωυσή, ως Ηρακλή, ως τσιτάχ, Τσόρτσιλ, γκόμενο και σιμουλτανέ;

Η ματαιοδοξία όμως είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε βάρβαρού μονάρχη. Από τον Φαραώ Ραμσή μέχρι τον Αμίν Νταντά και τον Πινοσέτ.

Το τελευταίο κρούσμα είναι ενδεικτικό τις εντυπώσεις που έχει ο Μητσοτάκης για τον ρόλο του. Έφτασα στο σημείο ο αθεόφοβος, να πάρει το προεδρικό αεροσκάφος για να μεταβεί στην Καλαμάτα!

Δεν πρέπει να υπάρχει ηγέτης δυτικού κράτους τα τελευταία χρόνια που να έχει τολμήσει να κάνει κάτι παρόμοιο. Για μία διαδρομή μικρότερη από 2 ώρες οδικώς, να χρησιμοποιήσει το πανάκριβο τζετ σε περίοδο μάλιστα πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Για να καταλάβετε την χαοτική διαφορά ήθους και ύφους, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέφθηκε δεκάδες φορές την Καλαμάτα, πάντα στα πλαίσια επισήμων εκδηλώσεων και σε κάθε μεγάλη επέτειο.

Ουδέποτε διανοήθηκε να χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος! Ακόμα και όταν τον επισκέφτηκε ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάγερ, μετέβησαν στην Καλαμάτα οδικώς με τον Προκόπη Παυλόπουλο να του κάνει και μαθήματα πατριδογνωσίας κατά τη διάρκεια της διαδρομής…

Τι είναι όμως ο Σταϊνμάγερ μπροστά στον Δούκα του Άρπαξον…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ