Παγκόσμιος εφιάλτης: Φλέγονται και οι εγκαταστάσεις της Sinopec στη Σαγκάη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την φωτιά στις εγκαταστάσεις LNG στο Τέξας και την φωτιά στο κοίτασμα της Gazprom στη Σιβηρία, τώρα φλέγεται και η εγκατάσταση πετρελαϊκού γίγαντα στην Κίνα!

«Τι συμβαίνει»;

Αυτό είναι πλέον το ερώτημα που απασχολεί τους ενεργειακούς αναλυτές σε όλο τον κόσμο, μετά και την φωτιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στην τεράστια εγκατάσταση της Sinopec στην Σαγκάη.

Πρώτη ήταν η πυρκαγιά που κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις της Freeport LNG, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκμετάλλευσης τερματικών εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, με τις ζημιές από την πυρκαγιά της 14 Ιουνίου στο εργοστάσιο της στο Τέξας να το κρατά πλήρως εκτός λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο και με μερική μόνο λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολούθησε η τεράστια φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία, το Urengoy στη Δυτική Σιβηρία, μετά από έκρηξη ενός αγωγού.

Το κακό τριτώνει αυτή τη στιγμή με την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο τεράστιο εργοστάσιο πετροχημικών της Sinopec στην Σαγκάη. Οι εικόνες που παραπέμπουν σε αποκάλυψη, καθώς η πόλη πνίγεται από τους κύκλους, τοξικούς καπνούς λόγω της πυρκαγιάς. Μιλάμε ίσως για τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Κίνας, που καλύπτουν μεγάλο μέρος των εσωτερικών αναγκών σε καύσιμα και προϊόντα διΰλισης πετρελαίου.

Είναι βέβαιο ότι η αλληλουχία των συγκεκριμένων γεγονότων θα προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει τους πάντες, είναι κατά πόσον μπορούμε να μιλάμε για «συμπτώσεις», σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και όταν έχουμε τέτοιας έκτασης καταστροφές.

Δείτε τις εφιαλτικές εικόνες πριν από λίγο από την Σαγκάη. Πρώτα το βίντεο με την στιγμή της έκρηξης, και τι συμβαίνει τώρα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ