Προκόπης Παυλόπουλος: Φάπες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέφτουν – από τους Καραμανλικούς- οι φάπες σαν το χαλάζι και το μέγαρο Μαξίμου αναστενάζει…

Γραφει ο Γιώργος Λακόπουλος απο το ieidiseis.gr

«Δεν είναι η καλύτερη εποχή να μιλάς κατά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ».

Ήταν μια απίστευτη δήλωση του υπουργού Άμυνας, στις 13 Απρίλιου. Πενήντα μέρες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ένα μήνα από τότε που ο Μητσοτάκης πήγε στην Κωνσταντινούπολη- για τετ α τετ με τον Ερντογάν-και τον ξέπλυνε- με τη «νέα αρχή» που έκαναν στα ελληνοτουρκικά, ώστε να εμφανιστεί στη συνέχεια ως … «μεσολαβητής» μεταξύ των εμπολέμων.

Μετά την επίσκεψη υποτέλειας του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος άρχιζε να τον κατηγορεί για αθέτηση συμφωνίας τους να λύσουν «διαφορές», χωρίς «ανάμειξη τρίτων».

Ο Μητσοτάκης δεν διαψεύδει , αλλά στο ελληνικό κοινό αντιπαραθέτει ότι όσο πολώνεται η Τουρκία με τις ΗΠΑ και δυσκολεύει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, τόσο ωφελείται η Ελλάδα.

Με αυτό το άλλοθι η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο φιλο-αμερικανική, πιο άβουλη στο ΝΑΤΟ και περισσότερο πειθήνια στην αποστολή ελληνικού οπλισμού στον Ζελένσκι.

Το ΝΑΤΟ ωστόσο αντιμετωπίζει διαφορετικά τις εμπλοκές, από τις οποίες πιστεύει ότι ωφελείται ο Πρωθυπουργός.

Ο γραμματέας της Συμμαχίας πρώτα εξήγησε σε Σουηδούς και Φιλανδούς ότι αν θέλουν να γίνουν μέλη της , πρέπει να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Ερντογάν.

Μετά εξήγησε στην Ελλάδα ότι η συμμαχία το μόνο που έχει να της προσφέρει στη διένεξη με την Τουρκία είναι η συμβουλή «να τα βρουν».

Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, κατά το διεθνές Δίκαιο, δεν υπάρχει στο πεδίο των χειρισμών του.

Ψυχρολουσία και άκρα του τάφου σιωπή από την κυβέρνηση. Μια – ακόμη- διπλωματική ήττα…

Παρένθεση. Πλέον η μόνη προσδοκία που έχει στο διεθνή χώρο ο Πρωθυπουργός για να ρεφάρει, είναι η συμφωνία που ετοιμάζει τον Μπόρις- τον ασυνάρτητο Τζόνσον καλέ- για αλληλοδανεισμούς μαρμάρων. Κλείνει η παρένθεση.

Ότι κυβέρνηση του πολιτικού φορέα της συντηρητικής Παράταξης, γράφει αυτή την περίοδο θολές σελίδες στα ελληνοτουρκικά. Προκύπτει και από την ανήσυχη παρέμβαση Καραμανλή, ως φυσικού εκφραστή-της παράταξης.

Μετά τις ίσες αποστάσεις Στόλτενμπεργκ, που επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες Καραμανλή, τον συμπληρώνει με δική του παρέμβαση ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος:

-«Αποτελούν πραγματική πρόκληση εναντίον της Ελλάδας και της Διεθνούς Νομιμότητας γενικότερα η στάση και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο οποίος εξισώνει την Τουρκία- όταν απειλεί ευθέως κατά παράβαση κάθε έννοιας του Διεθνούς Δικαίου με την Ελλάδα, η οποία τηρεί στο ακέραιο τις διεθνείς υποχρεώσεις της, συμπεριφερόμενος έτσι ως εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν».

Σκληρή δήλωση, με βαριά αντήχηση απέναντι στην κυβερνητική σιωπή.

Πέφτουν – από τους Καραμανλικούς- οι φάπες σαν το χαλάζι και το μέγαρο Μαξίμου αναστενάζει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ