Η Παγώνη άδειασε Μητσοτάκη και Πλεύρη: Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων – Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγώνη για κορονοϊό: Oι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων. Τα κρούσματα κορονοϊού καταγράφουν αύξηση το τελευταίο διάστημα, μια εξέλιξη που η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη χαρακτηρίζει «αναμενόμενη» και «λογική».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» εξήγησε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Η κ. Παγώνη εξήγησε ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 του κορονοϊού στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική συνταγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

«Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορoνοϊό αλλά και από τη γρίπη.

Η χθεσινή εικόνα

Χθες ανακοινώθηκαν 5.689 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊου. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων ήταν 864, ενώ 8 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, 101 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι. Πρώτη στις νέες μολύνσεις είναι σταθερά η Αττική και ακολουθεί το Ηράκλειο με 348, αφήνοντας τρίτη τη Θεσσαλονίκη με 330.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ