Μας κατασυκοφαντούν οι Τούρκοι: Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για κάθε μετανάστη που έχασε τη ζωή του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκική ακτοφυλακή: «Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για κάθε μετανάστη που έχασε τη ζωή του»!

«Ως Διοίκηση Τουρκικής Ακτοφυλακής, επιθεωρούμε συνεχώς όλες τις οδούς διέλευσης για να αποτρέψουμε τους παράτυπους μετανάστες. Ειδικότερα, εφημερεύουμε 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, σε θάλασσα, ξηρά και αέρα, ώστε να μην χάνουν τη ζωή τους παράτυποι μετανάστες που απωθήθηκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Οι ιστορίες παράτυπων μεταναστών που διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή σε όλα σχεδόν τα περιστατικά απωθήσεων συνεχίζουν να αποκαλύπτουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη πώς η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για τις ζωές των μεταναστών και τους απωθεί πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι ιστορίες των παράτυπων μεταναστών κάνουν όλο τον κόσμο να σκέφτεται ξανά και ξανά τι εστί ανθρωπότητα και να ντρέπεται για την ανθρωπότητα. Πολλοί μετανάστες, που ξυλοκοπήθηκαν χωρίς να υπολογίζεται αν είναι γυναίκες ή παιδιά, δέθηκαν με χειροπέδες, τιμαλφή, πήραν μηχανές σκαφών, κόπηκαν σωλήνες βενζίνης, πετάχτηκαν ακόμη και στη θάλασσα με χειροπέδες. Επαναφέρονται στη ζωή με τις επιτυχημένες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που οργανώνει η Διοίκησή μας.

Η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής έχει διασώσει 33.964 παράτυπους μετανάστες σε 1.295 απωθήσεις που πραγματοποίησε το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα από το 2020, όταν ξεκίνησαν οι απωθήσεις. Τα τελευταία χρόνια, οι παράτυποι μετανάστες έχουν κατευθύνονται προς την Ιταλία, καθώς αντιμετωπίζουν την πολιτική πίεσης και τη στρατηγική απώθησης που εφαρμόζουν οι δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Αυτή η διαδρομή κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο το ήδη επικίνδυνο ταξίδι μετανάστευσης.

Μεγαλύτερα πλοία γεμίζουν με παράτυπους μετανάστες πολύ πέρα από την χωρητικότητά τους, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγάλες τραγωδίες. Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για κάθε μετανάστη που έχασε τη ζωή του σε αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια, συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής διαδρομής. Προκειμένου να περιοριστούν με βιώσιμο τρόπο οι παράτυπες διελεύσεις είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει η Ελλάδα να πιέζει.

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ελληνικές αρχές, που αγνοούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, να ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να τερματιστούν οι απωθήσεις με θανάτους και βασανιστήρια, ώστε να μη χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι παράτυποι μετανάστες και να τερματίσει αυτή τη θηριωδία που παρακολουθούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ