Παγκοσμιο σοκ: Νεκρός απο πυροβολισμούς ο Ντάριους Λι – Ήταν μόλις 21 ετων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας κολεγιακός μπασκετμπολίστας σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από πυροβολισμούς νωρίς το πρωί σε συγκέντρωση στο Χάρλεμ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Οι αστυνομικοί απάντησαν γύρω στις 12:40 π.μ. σε αναφορές για πυροβολισμούς σε μονοπάτι κατά μήκος του FDR Drive και βρήκαν αρκετούς τραυματίες. Άλλα θύματα πήγαν μόνα τους στα νοσοκομεία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Darius Lee, ανώτερος υπάλληλος στο Houston Baptist University στο Τέξας, σκοτώθηκε, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο. Ήταν 21. Μεγάλωσε στο Χάρλεμ, παρακολούθησε το γυμνάσιο αγοριών St. Raymond στο Μπρονξ και ήταν σπίτι για καλοκαιρινές διακοπές.

Οι τραυματίες περιλαμβάνουν άλλους έξι άνδρες και δύο γυναίκες, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο της Ημέρας του Πατέρα είναι ένα Σαββατοκύριακο όπου οι άνθρωποι υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να διασκεδάσουν με τις οικογένειές τους», δήλωσε ο επίτροπος του NYPD Keechant Sewell σε συνέντευξη Τύπου.

Η έρευνα συνεχιζόταν τη Δευτέρα και η αστυνομία δεν είχε αμέσως λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκέντρωση, πιθανούς υπόπτους ή τι μπορεί να οδήγησε στον πυροβολισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε ένα όπλο από το σημείο.

Η New York Daily News ανέφερε ότι η συγκέντρωση ήταν μια μαγειρική που διοργάνωσε ο ράπερ του Χάρλεμ Rich Rhymer, ο οποίος δημοσίευσε προσκλήσεις στον λογαριασμό του στο Instagram. Σημείωσε ότι τα δύο προηγούμενα cookout του ήταν απαλλαγμένα από βία και έγραψε: “LETS GO FOR A 3 PEAT”.

Ο Lee, γκαρντ και φόργουορντ, έπαιξε μπάσκετ σε ένα κοινοτικό κολέγιο στην κομητεία Sullivan της Νέας Υόρκης πριν εγγραφεί στο Houston Baptist University. Ήταν προγραμματισμένο να αποφοιτήσει τον Δεκέμβριο με πτυχίο στη διαχείριση αθλημάτων, είπε το πανεπιστήμιο.

Ο Lee ανακηρύχθηκε πρόσφατα Άνδρας Φοιτητής-Αθλητής της Χρονιάς του πανεπιστημίου. Οδήγησε την ομάδα στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ την περασμένη σεζόν και τερμάτισε έκτος στη χώρα σε κλεψίματα ανά παιχνίδι, κερδίζοντας μια δεύτερη ομάδα επιλογής για τη Διάσκεψη All-Southland. Ο Lee σημείωσε 52 πόντους σε μια νίκη στην τετραπλή παράταση και την περασμένη σεζόν.

Ο προπονητής του Houston Baptist, Ron Cottrell, περιέγραψε τον Lee ως έναν «εξαιρετικό νεαρό άνδρα» και «χαρά στον προπονητή».

«Είμαστε σε σοκ και δεν μπορούμε να τυλίξουμε το κεφάλι μας γύρω από αυτές τις ειδήσεις», είπε ο Κότρελ σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του πανεπιστημίου. «Ραγίζει η καρδιά μου για τη μαμά του, την αδερφή του και ολόκληρη την οικογένειά του, και για την ομάδα μπάσκετ μας… Όσο σπουδαίος μπασκετμπολίστας κι αν ήταν, ήταν ακόμα καλύτερος άνθρωπος».

Ο πυροβολισμός έγινε εν μέσω εθνικής ανησυχίας για τη βία με όπλα και καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει εάν θα καταργήσει έναν νόμο που καθιστά δύσκολη τη νόμιμη οπλοφορία στη Νέα Υόρκη.

Οι πυροβολισμοί έχουν μειωθεί κατά 11% μέχρι στιγμής φέτος στη Νέα Υόρκη, σε σύγκριση με πέρυσι. Οι δολοφονίες μειώθηκαν κατά 12%, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο από το 2012.

Με πληροφορίες από το espn.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ